[youtube width=”560″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=n9u-N6PAKF0&feature=player_embedded[/youtube]

Αν και το τραγούδι της Νίκης Πόντε ήταν πρώτο στα δημοψηφίσματα μέχρι λίγο πριν τον τελικό, ο Λούκας Γιόρκας είναι ο νικητής, που θα πάει στο διαγωνισμό της EUROVISION, μαζι βέβαια με τον Stereo Mike.
Ο Λούκας ως γνωστόν είναι ο νικητής του X Factor το 2009, Κύπριος στην καταγωγή. Κύπρια επίσης είναι η Βαλάντω Τρύφωνος που συμμετείχε στον τελικό, ενω και οι δύο απο τους τρεις Τριημιτόνιο είναι επίσης Κύπριοι.

Το τραγούδι Watch my dance είναι σε μουσική Γιάννης Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη. Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος είναι γνωστός απο τη συνεργασία του με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Γιάννη Πάριο (Το πουλάω το σπίτι), την Ελενα Παπαρίζου κ.α. ενω η Ελεάνα Βραχάλη είναι πολυγραφότατη και πολυτραγουδισμένη, ιδίως απο τα τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη : Αν μου τηλεφωνούσες, Για σένα, Γητευτής, Μη μ’ονειρευτείς, Μη με κοιτας, Ονειρο ζω κ.α.

Ο Stereo Mike είναι ένας low-profile Ελληνας χιπ-χοπερ, που βιοπορίζεται σαν καθηγητής μουσικής τεχνολογίας στη Μ.Βρεττανία. Εχει συνεργαστεί με τους : Χάρις Αλεξίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ανδριάνα Μπάμπαλη κ.α.

Οσο για το Λούκα Γιόρκα, καλο θα είναι να ρουφήξει κανένα αυγό στον τελικό στο Ντύσελντορφ, γιατί όλοι ακούσαμε σήμερα τα στοναρίσματα και το ότι δεν “έφτανε” τις ψηλές όταν έγινε το τρανσπόρτο…

Την επιτροπή της ΕΡΤ για τη φετεινή φτωχική κατα τ’άλλα Eurovision, απετέλεσαν οι : Ανδρέας Πυλαρινός -αρχιμουσικός,  Γιώργος Παυριανός -στιχουργός, Μπέσυ Μάλφα -ηθοποιός και ο μουσικός παραγωγός Μιχάλης Τσαουσόπουλος. Πρόεδρος η Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος στην Ελληνική ραδιοφωνία, που είναι και σύζυγος του Διονύση Τσακνή.

Πολλα είναι αυτα που θέλαμε να ξεχάσουμε απο την αποψινή βραδυά και λίγα αυτα που θα θέλαμε να θυμόμαστε… Τα πλάνα του “κοινού” -που βρίσκονταν σε διπλανή αίοθυσα..-  ήταν μνημείο κακης οργάνωσης και τηλεοπτικής κακογουστιάς !! Οι ενδυματολογικές επιλογές των συμμετεχόντων τραγική αποτυχία. Τα χορευτικά αντι να δίνουν στα τραγούδια, έφερναν το αντίθετο αποτέσμα. Τα σκηνικά απελπιστικά… Τα πλάνα ρουτινιάρικα και παλιομοδίτικα. Ο ήχος των μικροφώνων μέτριος έως κακός.  Η Λένα Αρώνη προσπάθησε να αλλάξει το λουκ της, αλλά απέτυχε οικτρά… Αυτα κάνουν τα low budget τελικά… αν δεν ακουμπήσουν τα εκατομμύρια, τη βγάζουμε με παντεσπάνι…

LINKS

Με το «Watch my dance» στο Ντίσελντορφ

Νικητής ο Λούκας σε μια θλιβερή βραδιά

Συνέντευξη του Stereo Mike απο το 2005

Η επιτροπή της ΕΡΤ

,