Ήλθε … είπε και απήλθε ο Κ. Σκανδαλίδης

Ήρθε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα’πε “στα γρήγορα” κι αποχώρησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση μελών της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισαν προσβλητική κι απαράδεκτη την παρέμβαση του Υπουργού στη συνεδρίαση.

Ήλθε, είπε και απήλθε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος έκανε … guest εμφάνιση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, επιγραμματικά έκανε αναφορά σε προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η περιφέρεια γύρω από θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του και αμέσως μετά αποχώρησε, χωρίς να ακούσει τυχόν ερωτήσεις ή διαφωνίες εκ μέρους του σώματος.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, προχωρώντας σε παραχώρηση κάποιων αρμοδιοτήτων του υπουργείου στην περιφέρεια, ενώ για κάποια ημιτελή έργα, όπως το φράγμα του Χαλαβριανού ποταμού και της Πλακιώτισσας, ανέφερε ότι θα μεριμνήσει για τη χρηματοδότησή τους ή την ένταξη σε προγράμματα.

Παράλληλα ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συλλέξουν ιδέες πάνω στο “καλάθι των προϊόντων” που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κρήτη, ενώ σε σχέση με τους συνεταιρισμούς πρότεινε την ίδρυση ενός φορέα, με τη συμμετοχή τεχνικών εκπροσώπων από όλους τους συνεταιρισμούς, προκειμένου να διαμορφώνονται και να υλοποιούνται προτάσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η σύντομη παρουσία του κ. Σκανδαλίδη και κυρίως η αποχώρησή του αμέσως μετά την τοποθέτησή του ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριων, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, με τις σημαντικότερες αντιδράσεις να εκφράζονται δια στόματος των κυρίων Μπαντουβά, Ορφανού κι Ανηψητάκη, οι οποίοι χαρακτήρισαν “προσβλητική κι απαραδεκτη την παρέμβασή του”, καθώς ήρθε, διέκοψε τη συνεδρίαση, μίλησε και δεν έμεινε ούτε για ένα σύντομο διάλογο με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Κρήτης.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

Στη συνέχεια, θα συναντήσει τους επικεφαλής των ΕΑΣ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ θα παραστεί και στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγορά Εργασίας, Κατάρτιση, Δια Βίου Μάθηση & Απασχόληση», το οποίο επιμελήθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής κι Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μάνος Σπυριδάκης.

Επίσης πρόκειται να προεδρεύσει σύσκεψης της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ με κύριο θέμα το νέο νομοσχέδιο για τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Η σύσκεψη θα έχει παγκρήτιο χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο πολυχώρο της παλιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα «Αναδιάταξη του Συνεταιριστικού Κινήματος» και εισηγητή τον Κώστα Σκανδαλίδη.

[Cretalive]