Χανιά, βόλτα στο παρελθόν…

Πριν ενάμισυ περίπου μήνα, είδαμε τον Τάσο Δούση να περιδιαβαίνει τους δρόμους των Χανίων, με συνεργάτες του και να μπαίνει σε διάφορα μαγαζιά. Νομίζω εμφανίστηκε και σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού.

Σε σημερινό άρθρο του portal Travel Style βλέπουμε μια πολυ θετική αναφορά στην πόλη μας,  ένα άρθρο γραμμένο σε υπερθετικό βαθμο, που φαντάζομαι ούτε ένας βέρος Χανιώτης θα μπορούσε να γράψει !!

Ισως είναι ο υπέρμετρος επαγγελματικός ζήλος, ίσως το γκρίζο χρώμα της τσιμεντούπολης, της Αθήνας να έχει δημιουργήσει σύνδρομα στέρησης στους Αθηναίους αρθρογράφους, κάτι που εμεις εδω ίσως να μην έχουμε σε τέτοιο βαθμο… ίσως στο βάθος να μην μπορούμε να δούμε την ίδια μας την πόλη με αυτη τη ματιά, αφου έχουμε κι άλλες προτεραιότητες, όπως της καθημερινής διαβίωσης έως επιβίωσης…

Σίγουρα η πόλη μας έχει ομορφιές που δυστυχώς άλλες πόλεις έχουν χάσει και έχουν γίνει ίδιες και απρόσωπες !! Εχουμε κρατήσει πολλα απο τα μνημεία του παρελθόντος μάλιστα κάποια δεν έχουμε ακόμα αναδείξει -παλάτι Πρίγκιπα στη Χαλέπα κ.α.- έχουμε τους παλαιούς οικοδομικούς ιστους της Εβραϊκής, Τοπανά, Σπλάντζιας, Καστελλιού κλπ το πανέμορφο Βενετσιάνικο λιμάνι και άλλες ομορφιές !!!

Μακάρι να μπορούσαμε και εμεις μετα τους Βενετσιάνους, να αφήσουμε κάτι όμορφο, πρακτικό και εναρμονισμένο στο υπάρχον περιβάλλον, πέραν της διατήρησης αυτων που έχουμε !!!

Οσο για τον κύριο Δούση, έχει και ένα περιοδικό πολυσέλιδο και πολυτελές που εκδίδει για τα Χανιά (1ο τεύχος το 2009) που πρέπει να το προωθήσει και πουλήσει, την ίδια ώρα που κανεις ντόπιος φορέας δεν φρόντισε για κάτι τέτοιο, ει μη μόνο κάποιες κιτσάτες προσπάθειες δημόσιων φορέων και κάποιες άτονες ιδιωτικές πρωτοβουλίες…

ΣΗΜ.

Το άρθρο έχει ημερομηνία 4.5.2009… δεν γνωρίζω αν είναι περσυνό ή πρόκειται για λάθος…