Cat Cora: Η Ελληνίδα Iron Chef

Η Cat Cora, η Ελληνοαμερικανίδα σεφ παγκόσμιου κύρους, με τη σοβαρή φιλανθρωπική δράση, τιμά τη μαγειρική της μαμάς της και δηλώνει λάτρης της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας προωθώντας παράλληλα την ελληνική γευστική κουλτούρα στο δύσκολο κοινό των ΗΠΑ.

Λεπτή, λαμπερή, γεμάτη δύναμη και αυτοπεποίθηση, η Cat Cora είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα που κατέκτησε τον τίτλο του Iron Chef στο σκληρότατο παναμερικανικό μαγειρικό τηλεοπτικό διαγωνισμό Iron Chef America, που πραγματοποιεί το Food Network. Παράλληλα είναι ιδρυτής και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Chef for The Humanity και εκπρόσωπος της UNICEF.

Οι σκοπελίτικες ρίζες δεν κρύβονται Το Σεπτέμβριο του 2009, η Κατερίνα Καραγκιόζη, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, άνοιξε το δικό της εστιατόριο Kuzzina, στο ψυχαγωγικό πάρκο Disney’s Boardwalk στη Lake Buena Vista. Τι προσφέρει; Σπανακόπιτα, καλαμαράκια γεμιστά, μπακλαβά, λουκουμάδες! Διότι η Cat, παιδί μεταναστών από τη Σκόπελο και μεγαλωμένη σε μια μικρή ελληνική κοινότητα στο Μισισίπι, έζησε από μικρή σε μια οικογένεια που το ελληνικό φαγητό ήταν επίκεντρο της καθημερινής ζωής. Ο παππούς και ο πατέρας ήταν εστιάτορες, η μαμά και η γιαγιά της εξαιρετικές μαγείρισσες και η ίδια είχε αποφασίσει από μικρή ότι θα γίνει σεφ. Ήταν μόλις 15 χρόνων όταν έφερε στους γονείς της ένα δικό της επιχειρηματικό σχέδιο και τους πρότεινε να το χρηματοδοτήσουν…

Mέντοράς της η διάσημη Julia Child. Ακολουθώντας τη συμβουλή της άφησε το Μισισίπι για τη Νέα Υόρκη όπου έκανε τις σπουδές που ονειρευόταν πάντα, στο Culinary Institute of America.

[gossip-tv.gr]