Συνεχίζεται το θρίλερ Εθνικής – Alpha Bank

Στενεύουν τα περιθώρια για την αναθέρμανση του φλερτ της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

Η διοίκηση της Alpha Bank εμμένει στις θέσεις της Παρασκευής, βάσει των οποίων απέρριψε τη φιλική πρόταση συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή του, η οποία εκδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και απευθύνεται προς το προσωπικό της τράπεζας, ο πρόεδρος της Αlpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος επισημαίνει για την απόρριψη της πρότασης: «Την απόφασή του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της Τραπέζης. Συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι».

«Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη. Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των μετόχων, η προτίμηση των πελατών και η εργατικότητα του προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες.

Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία ΜΑΖΙ»

Νωρίτερα, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές αναφορικά με την πρόταση συγχώνευσης που έχει απευθύνει προς την Alpha Bank.

Μας εξέπληξε η άρνηση της Alpha Bank στην πρόταση της ΕΤΕ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η αγορά θα την εκλάβει θετικά, τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας στο conference call της Τράπεζας.

«Πάντα ήταν και παραμένει φιλική η πρόταση», τόνισε, σημειώνοντας ότι η πρόταση είναι ξεκάθαρη και ισορροπημένη.

Η πρόταση της ΕΤΕ παρέχει δίκαιη αξία για όλους τους μετόχους, τόσο της Alpha όσο και της Εθνικής, σημείωσε ο κ. Ταμβακάκης.

Ειδικότερα, ένα deal θα οδηγούσε σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τους μετόχους της Alpha, ύψους 57% – 58% και αντίστοιχη αύξηση 23% – 30% για τους μετόχους της Εθνικής.

Παράλληλα, η ΕΤΕ εκτιμά ότι το deal οδηγεί σε αύξηση αξίας 49% – 58% για τους μετόχους της Alpha και 25% – 33% για τους μετόχους της Εθνικής.

[live.real.gr]