«Δεν πληρώνουμε» σε όλα τα διόδια την Κυριακή

Τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν αυτή την Κυριακή από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα οι Επιτροπές Κατοίκων και Φορέων κατά των διοδίων.  

«Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και απαντούν σε όσους τους χαρακτηρίζουν τζαμπατζήδες με το σύνθημα «Όχι στους τζαμπατζήδες και νταβατζήδες της ζωής μας».

Ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του  κινήματος κατά των διοδίων το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του και αναφέρει σε δελτίο τύπου πως  η αντίσταση στην ύπαρξη διοδίων θα συνεχιστεί γιατί «Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών».

«Το κίνημά μας» αναφέρουν οι Επιτροπές «θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το όργιο παρανομιών από τους μεγαλοεργολάβους όπως τη μη ύπαρξη ή το κλείσιμο των παραδρόμων, τη μη τήρηση προδιαγραφών αυτοκινητοδρόμου, τις πολεοδομικές παραβάσεις, τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων, τις υποτιμημένες παραδοχές κυκλοφοριακού φόρτου για επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης διοδίων κλπ.

Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας.

[diodiastop.gr, diodiastop.blogspot.com]