Eσωσε τέσσερις υπαλλήλους της Marfin

Τις ζωές τεσσάρων συνανθρώπων μας, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, έσωσε ο κ. Ανδρέας Τριανταφυλλίδης και οι υπάλληλοι του καταστήματος του.

Τους τράβηξαν με τα χέρια από το κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και τους μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

Το κατάστημα (ρούχων) βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το υποκατάστημα της Marfin και τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοί του, βίωσαν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία.

Όταν η φωτιά επεκτάθηκε στους επάνω ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου έτρεξαν αμέσως όλοι μαζί στην ταράτσα και άρχισαν την διάσωση.

«Όταν φούντωσαν οι φλόγες, βγήκαμε αμέσως, μέσω της εσωτερικής σκάλας του καταστήματός μας στους επάνω ορόφους και αρχίσαμε να βγάζουμε υπαλλήλους. Πετύχαμε να βγάλουμε από το κτίριο της τράπεζας τρεις κοπέλες και έναν άντρα. Ο άντρας μπόρεσε να πηδήξει προς εμάς μόνος του. Τις κοπέλες τις τραβήξαμε με τα χέρια και τις σώσαμε», ανέφερε .

Μόλις βγήκαν όλοι, είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, ένας από τους υπαλλήλους έβγαλε έναν κατάλογο με τα ονόματα των υπαλλήλων και άρχισε να παίρνει παρουσίες.

«Όταν τελείωσε την ανάγνωση, του έλειπαν τρεις. Ο άνθρωπος πάγωσε, όπως παγώσαμε όλοι μας όταν καταλάβαμε τι είχε συμβεί» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος βίωσε την τραγωδία από την αρχή έως το τέλος της.

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες απλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο υποκαστάστημα της Marfin και αφήνουν λουλούδια, κεράκια και χαρτάκια επάνω στα οποία γράφουν διάφορα μηνύματα για τους αδικοχαμένους υπαλλήλους.

Πολλοί, στα μηνύματά τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τους δράστες του εμπρησμού γράφουν στιχάκια αγάπης προς τα τρία θύματα και λένε ότι θα τα θυμούνται για πάντα.

«Θα μας μείνετε αξέχαστοι συνάδελφοι» γράφουν σε ένα κομματάκι χαρτιού συνάδελφοί τους από άλλη τράπεζα. «Όμορφη μέρα, αλλά δεν θα τη δείτε Αγγελική, Επαμεινώνδα, Κατερίνα», γράφει κάποιος σε ένα άλλο.

«Πληρώσατε με τη ζωή σας τις αμαρτίες άλλων. Πληρώσατε την ατιμωρησία που εδώ και χρόνια ανέχεται η κοινωνία», γράφει ένας συνάδελφός τους.

Ένα τριαντάφυλλο στη μνήμη των τριών συνανθρώπων μας, άφησε χθες το πρωί στον τόπο της τραγωδίας και η Ναυσικά Κόντη. «Είναι μία κίνηση που θα πρέπει να την κάνει όλη η Ελλάδα», είπε.[

[ΕΘΝΟΣ]