Το “Αθηνά” ξεκινά να αγοράσει ο δήμος Ηρακλείου

Τις νομικές και οικονομικές εκκρεμότητες για την εξαγορά του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος «Αθηνά» από τις «Μινωικές Γραμμές» θα ξεκινήσει να τακτοποιεί αυτή την εβδομάδα ο δήμαρχος Γ. Κουράκης, ο οποίος με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει ότι αυτό το θέμα τίθεται πλέον σε άμεση προτεραιότητα του με σκοπό να κλείσει άμεσα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αναζήτησης κονδυλίων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το δήμο στην μεγάλη αγορά του σημαντικού αυτού κτηρίου, και στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και με τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Θ.Καρούτζο.

Ο κ. Κουράκης σημειώνει ότι το θέμα της αγοράς του «Αθηνά» είναι πιο ώριμο από ποτέ, με δεδομένο μάλιστα και την νέα μορφή του Δήμου Ηρακλείου με τα διευρυμένα του όρια, που απαιτούν άριστη οργάνωση των υπηρεσιών του και των συνθηκών λειτουργίας του.

Απαιτείται να δοθεί μια οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών που σήμερα είναι διάσπαρτες, σε διάφορα κτήρια, πολλά από τα οποία ενοικιάζονται, και επιβαρύνουν σημαντικά το δημοτικό ταμείο.

Η συγκέντρωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ένα χώρο, θα έχει άμεσο οργανωτικό όφελος για το Δήμο, που θα μπορεί να συντονίζει καλύτερα τις υπηρεσίες του, και παράλληλα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς να μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κουράκης στην «Π» το «Αθηνά» εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα ιστορικό κτηριακό συγκρότημα το οποίο σηματοδοτεί την βιομηχανική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην πόλη, προβλέπεται και από τη μελέτη του ανατολικού πολεοδομικού κέντρου να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση του Δημαρχείου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το συγκεκριμένο κτήριο, εκτός των άλλων, εξυπηρετεί και λειτουργικά, αφού η γεωγραφική θέση του είναι τέτοια που ουσιαστικά διευκολύνει ουσιαστικά από κάθε κατεύθυνση.

[patris.gr]