Ψάχνουν την περιουσία του Μουμπάρακ

Οι αιγυπτιακές αρχές αναμένεται αύριο να ξεκινήσουν  έρευνα για την περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ.

Την  έρευνα προκάλεσαν δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που υπολογίζουν πως η οικογενειακή περιουσία του πρώην ηγέτη ανέρχεται από 40 μέχρι ως 70 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τα άρθρα 80 και 81 του Συντάγματος, ο εκάστοτε Πρόεδρος έχει ένα συγκεκριμένο μισθό και δεν επιτρέπεται να δεχθεί οποιεσδήποτε άλλες αποδοχές, ούτε να επιδοθεί σε επιχειρήσεις ούτε να αγοράσει ή να πουλήσει ιδιοκτησίες.

Ωστόσο σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της αιγυπτιακής εφημερίδας Αλ Μασρ Αλ Γιουμ, η κατάσταση της υγείας του πρώην Αιγύπτιου προέδρου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς όπως αναφέρεται έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ μετά την παραίτησή του και ήδη δέχεται τις φροντίδες των ιατρών.

Το δημοσίευμα επίσης κάνει λόγο και για αδιαθεσία του Μουμπάρακ την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που μαγνητοσκοπούσε το τελευταίο του διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του.

Πάντως είναι γεγονός πως το περιβάλλον του δεν έχει διαψεύσει καμία από τις φήμες που ήδη έχουν κάνει το γύρω του κόσμου.

stifora.gr