Minoistas : Νέος στόχος …οι αφίσες !

Την Κυριακή (αφισο)κόλλησαν, τη Δευτέρα ξεκολλάνε! Οι Minoistas “φώναξαν” τις θέσεις τους και το απόγευμα της Δευτέρας γιορτάζουν με ένα διαφορετικό τρόπο … τον Άγιο Βαλεντίνο! Οι πολίτες που θα λάβουν μέρος στη δράση θα κληθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο καθάρισμα του Ηρακλείου από τις κάθε λογής αφίσες !

Μία.. αφισοκόλληση διαφορετική έκαναν το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο οι Minoistas, καθώς, όπως τονίζουν η δράση αυτή δεν έχει σκοπό να ρυπανθεί περισσότερο η πόλη αλλά να ταρακουνηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται με την ανεξέλεγκτη χρήση της αφίσας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν : “Δεν πρόκειται να αφισοκολλήσουμε σε όλο το Ηράκλειο καθότι είναι μία συμβολική κίνηση. Κάποιοι, δε, χωρίς να έχουν διαβάσει το κάτω μέρος της αφίσας μας βιάστηκαν να μας πουν για το ποιος θα μαζέψει τις δικές μας. Απαντάμε για άλλη μία φορά ότι, ναι μεν, θα γίνει η αφισοκόλληση την Κυριακή αλλά τη Δευτέρα το βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ. θα δείτε κάποια συνεργεία να καθαρίζουν σε κεντρικούς δρόμους από παράνομες αφίσες τα οποία θα είναι μέλη των Minoistas. Ελπίζουμε μόνο να μην ξαναχρειαστεί να μπούμε στην θέση να αποδείξουμε ότι δε θέλουμε το κακό της πόλης μας, απεναντίας για να βοηθήσουμε ήρθαμε”.

Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχονται ότι βρίσκονται απέναντι από τον δήμο Ηρακλείου και λειτουργούν αντιπολιτευτικά τα μέλη της πρωτοβουλίας αναφέρουν :

“Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα, μιας και είναι ακόμα αρχή, θα σας πούμε ότι τον δήμο μας τον θέλουμε σαφώς δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Εμείς δε θεωρούμε ότι είναι κακό να προσφέρεις στο δήμο σου, αυτός εξάλλου είναι κι ο χαρακτήρας του εθελοντισμού, δεδομένου ότι δήμος σημαίνει μια οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων. Παρακαλούμε όμως να προσέξετε το εξής: Όταν νομίζουμε ότι θα χρειάζεται να ασκούμε κριτική στις αρχές (δημοτική αρχή, περιφέρεια κ.λ.π.) θα έχουμε και διεκδικητικό χαρακτήρα. Είμαστε ενεργοί πολίτες πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλουμε πρακτικά, καταθέτουμε τις προτάσεις μας, ασκούμε κριτική και διεκδικούμε όταν χρειάζεται για να πάει μπροστά ο τόπος μας”.

[Cretalive]