Η ΜPAA στρέφεται εναντίον του Hotfile καταθέτοντας αγωγή για πειρατεία

Η MPAA, η εταιρεία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κινηματογραφικών στούντιο των Η.Π.Α., κατέθεσε αγωγή εναντίον του Hotfile που προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για ανέβασμα και κατέβασμα αρχείων.

Το Hotfile κατηγορείται από την Motion Picture Association of America πως η φιλοξενία πειρατικών ταινιών έχει πλέον γίνει το επιχειρηματικό του μοντέλο και αντικείμενο.

“Σε λιγότερο από δύο χρόνια το Hotfile έχει γίνει ένα από 100 μεγαλύτερα σε κίνηση sites στον κόσμο”, γράφει η σημερινή ανακοίνωση της MPAA.

“Και αυτό είναι αποτέλεσμα της μαζικής ψηφιακής κλοπής που το Hotfile προωθεί.”

Σύμφωνα με την MPAA, το Hotfile λειτουργεί κάτω από τον έλεγχο του Anton Titov, κατοίκου στην Φλόριντα, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος για δηλώσεις.

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ιστοσελίδων φιλοξενίας αρχείων έχει δεχθεί αγωγές από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Το Liberty Media, το Starz και το Sirius XM έχουν ήδη στραφεί εναντίον του Hotfile ενώ η EMI έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του MP3tunes.com, το οποίο ειδικεύεται στην αποθήκευση τραγουδιών.

Οι ιστοσελίδες φιλοξενίας αρχείων είναι μία εναλλακτική από το BitTorrent λύση για κατέβασμα αρχείων και για αυτό η δημοτικότητα τους ολοένα και ανεβαίνει. Όμως η MPΑΑ στην αγωγή της διαχωρίζει την νόμιμη από την παράνομη χρήση τέτοιων ιστοσελίδων.

“Γενικώς η υπηρεσία της φιλοξενίας αρχείων ενθαρρύνει τους χρήστες να την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ανεβάσουν προσωπικά τους αρχεία”, αναφέρει η MPAA.

“Όμως το μοντέλο λειτουργίας του Hotfile ενθαρρύνει τους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία που είναι παράνομα αντίγραφα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.”

Η κατηγορία για το Hotfile είναι πειρατεία με σκοπό το κέρδος, αφού οι υπηρεσίες του χρεώνονται.

[Cnet]