Στ.Αρναουτάκης : Αρχίζει τον αγώνα για τον ΒΟΑΚ

Το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό με θύμα τον 54χρονο οδηγό του υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του ίδιου του περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος ζητάει την άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κακοτεχνιών του ΒΟΑΚ.


Στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης με τους προϊσταμένους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και την εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής το θέμα της συζήτησης ήταν αποκλειστικά η οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.
Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε -δίνοντας έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα- να γίνει μια καταγραφή και να του δοθούν άμεσα τα στοιχεία σε σχέση με τα επικίνδυνα σημεία και τις ανάγκες που προκύπτουν από τις ελλείψεις στη σήμανσή τους και τις κακοτεχνίες στην κατασκευή των δρόμων (π.χ. διαχωριστικά στηθαία).
Παράλληλα, έστειλε έγγραφο και επικοινώνησε με τους αντιπεριφερειάρχες, ώστε άμεσα να τον ενημερώσουν και εκείνοι με τη σειρά τους για τις ανάγκες του επαρχιακού οδικού δικτύου. Και σε αυτό το κομμάτι του οδικού δικτύου, ο περιφερειάρχης ζήτησε να δει τι γίνεται με τη σήμανσή του (οριζόντιες και κάθετες σημάνσεις), αλλά και τα κομμάτια που πάσχουν και αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.
Αυτό που ζήτησε από όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση, αλλά και όσους ενημέρωσε είναι να έχει ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ελλείψεων, ώστε να προωθηθούν με στόχο τη χρηματοδότησή τους μέσα από το ΕΣΠΑ.
Το «κλειδί» για να υπάρξουν κονδύλια για τα συγκεκριμένα έργα είναι ότι στο ΕΣΠΑ λογίζονται ως επιλέξιμα ζητήματα αφού έχουν να κάνουν με τις σημάνσεις και τα στηθαία.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μέσα από τη συζήτηση αυτή προέκυψε πως οι συναντήσεις θα γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να υπάρξει μια παρακολούθηση της πορείας των έργων.
«Η οδική ασφάλεια πρέπει να είναι το Α και το Ω, γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας είναι άμεση προτεραιότητα όλων. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στο οδικό δίκτυο για τη σωστή μετακίνηση των πολιτών και των εκατομμυρίων τουριστών. Μιλάμε λοιπόν για έργα που σχετίζονται άμεσα με την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

[2810.gr]