Πεταλωτής: «Δεν θα μπει έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρξαν σκέψεις, ωστόσο, δεν υιοθετήθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι ο μηχανισμός στήριξης «μας δίνει το χρόνο για να προβούμε στις διαρθρωτικές αλλαγές» και, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, τόνισε ότι με το πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή, η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων που έχει ανάγκη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μπει σε συζήτηση για αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση των μέτρων στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει το εν λόγω νομοσχέδιο προς ψήφιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ο Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα «κομματικής πειθαρχίας» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διότι, όπως εξήγησε, η αναγκαιότητα του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Αναφερόμενος ακόμη στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου, ότι είχε προειδοποιήσει το Σεπτέμβριο και τον Γιώργο Παπανδρέου για το ότι αν δεν λαμβάνονταν άμεσα μέτρα, το έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 12%, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε εκείνη την ενημέρωση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε πει ότι το έλλειμμα είναι 6% και ότι, εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα άγγιζε διψήφιο ποσοστό, καθώς επίσης και ότι δεν είχε μιλήσει για 12%. «Αυτά ήταν θεωρητικά, στην πράξη έχει σημασία τι βρήκαμε εμείς και πώς χειριστήκαμε το ζήτημα», τόνισε.

[Τα Νέα]