Δικαίωση συμβασιούχου μέσω προγράμματος stage

Ενώ η σκέψη χιλιάδων συμβασιούχων είναι στραμμένη στην κρίσιμη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, σχετικά με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ, με αρνητική όμως εισήγηση από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Δουλγεράκη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, άλλη μία ευνοϊκή απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δικαιώνει συμβασιούχο μέσω προγράμματος stage στον Δήμο Άνω Λιοσίων.

Η απόφαση υποχρεώνει τον δήμο να απασχολεί την απολυθείσα εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης (εφετειακής) απόφασης επί της κυρίας αγωγής της.

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια, επί δυόμισι έτη, απασχόληση της αιτούσας είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική της κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή της επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού.). Η πραγματική φύση της απασχόλησης της αιτούσας ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κ.λπ.) του στοιχείου της εξάρτησης».

Zougla.gr