Στο «Λόγο του Βασιλιά» το μεγαλύτερο βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών

Η ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards – SAG). (Screen Actors Guild Awards – SAG).  

Συγκεκριμένα, η ταινία που είναι υποψήφια για 12 Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο συνολικής ερμηνείας, το οποίο αντιστοιχεί με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Στον πρωταγωνιστή της Colin Firth απονεμήθηκε το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου.

Στη Natalie Portman για την ερμηνεία της στην ταινία ‘Μαύρος Κύκνος’ απονεμήθηκε το βραβειο Α’ γυναικείου ρόλου.

Τα βραβεία Β’ αντρικού και γυναικείου ρόλου κέρδισαν ο Christian Bale και η Melissa Leo για τις ερμηνείες τους στην ταινία ‘The Fighter’.

Ακόμη, ο Ernest Borgnine τιμήθηκε με βραβείο SAG για το σύνολο της καριέρας του. Το ‘Inception’ βραβεύθηκε ως η ταινία με το καλύτερο σύνολο κασκαντέρ.

Το Σωματείο Ηθοποιών όμως τιμά και τους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν ο Steve Buscemi, που κατέκτησε το βραβείο SAG καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά, και η Julianna Marguilies που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά. Επίσης, ο Alec Baldwin τιμήθηκε με το SAG καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά, ενώ η Betty White βραβεύθηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά. Η Claire Danes τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική ταινία/μίνι σειρά.

Τους νικητές των βραβείων SAG αποφασίζουν 120.000 ηθοποιοί, μέλη του σωματείου.

[kulturosupa.gr]