Αυλαία για τον βραβευμένο με 5 Oscar John Barry

Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής και ο εμπνευστής του μουσικού θέματος του James Bond, John Barry, ”έφυγε” την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών. Η αυλαία έπεσε σε μία καριέρα 50 και πλέον χρόνων…

Κατάφερε να κερδίσει το Oscar πέντε φορές για τις ταινίες ”Born Free” το 1966 (κέρδισε μαζί Όσκαρ Μουσικής και Τραγουδιού), ”The Lion in Winter” (για το οποίο επίσης κέρδισε BAFTA), ”Πέρα από την Αφρική” και ”Χορεύοντας με τους Λύκους” (για το οποίο πήρε και το Grammy).

Η μουσική του καριέρα ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’50, αλλά εκτοξεύεται όταν επιλέγεται από τους παραγωγούς του πρώτου James Bond για να γράψει το μουσικό θέμα για την ταινία ”Dr No”. Συνολικά έγραψε μουσική για 11 ταινίες του James Bond που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Είναι άλλωστε και ο δημιουργός του θρυλικού ”Diamonds are forever”, που ερμήνευσε η Shirley Bassey στο Goldfinger το 1964.

45 χρόνια μετά θα συναντήσει εκ νέου τη Bassey στο album με το οποίο επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα το 2009 και στο οποίο ο Barry υπογράφει ένα τραγούδι (Our Time is Now).

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Στις 30 Ιανουαρίου ”έφυγε” αναπάντεχα από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την μουσική και κινηματογραφική οικογένεια.

[nooz.gr]

[youtube width=”550″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=23suz93H29M[/youtube]