Χρ. Μαρκογιαννάκης… κατά παντός υπευθύνου, εξαιρώντας τον εαυτό του…

«Τα τελευταία 22 χρόνια βουλευτικής μου ιδιότητας, έχω συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που συνεστήθησαν, αθλιοδέστερο κείμενο, κείμενο πολιτικής αλητείας δεν έχει πιστεύω κατατεθεί ποτέ άλλοτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Με αυτή την υβριστική για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, επέλεξε να αρχίσει τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα Χανιά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στη συνέχεια, ο τέως υφυπουργός αναφέρθηκε με πλήρη απαξίωση στο πολιτικό σύστημα -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τα 30 τουλάχιστον τελευταία χρόνια- αφού, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε: «Το πολιτικό σύστημα είχε ανάγκη φύλου συκής, να κρύψει την πολιτική του γύμνια, την αθλιότητά του και τον ξεπεσμό του». Ο ανεξάρτητος πια βουλευτής, ανέφερε επίσης πως τα δύο μεγάλα κόμματα, με το πόρισμα, προσπάθησαν να καλύψουν τις αμαρτίες τους, μιας και χρηματίζονταν ασυστόλως από τη Siemens».

Ανερμήνευτη είναι και η επίθεση που επέλεξε να κάνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει προτείνει την παραπομπή του σε Προανακριτική Επιτροπή, για το περιβόητο σκάνδαλο: «Απαντώντας στη λαϊκή απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης» συνέχισε, «έδωσαν ονόματα που δεν είναι αρεστά στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά».

Το… μεγάλο “φαγοπότι” των Ολυμπιακών Αγώνων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε σαφείς αιχμές: «για το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων», συμπληρώνοντας πως έγιναν αγορές άχρηστων συστημάτων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μίζες τρίτων, ενώ κατήγγειλε και πληρωμές τεχνικών συμβούλων, που καταβάλλονταν εις το δεκαπλάσιο σε εταιρίες και όχι στους εργαζόμενους. «Τα είπα και στον Βουλγαράκη και στον Καραμανλή, και στην εξεταστική και στο Σαμαρά και οι πάντες σιωπούν», ισχυρίστηκε ο Χανιώτης βουλευτής, τονίζοντας πως δε θα σταματήσει, μέχρι να του ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη (!) όσοι τον έβλαψαν.

Βεβαίως ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν ρωτήθηκε και δεν απάντησε στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δηλαδή τότε ο ίδιος –που έχει όπως συχνά επικαλείται υπηρετήσει τη δικαιοσύνη από τη θέση του εισαγγελέα- δεν παραιτήθηκε, ζητώντας διερεύνηση όλων αυτών που επικαλείται. Επίσης, απορίας άξιο είναι γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης, υποστήριζε τόσο τους πολιτικούς του προϊσταμένους μέχρι και την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αφού -όπως ο ίδιος προτάσσει σήμερα- ήξερε ότι τίποτα δεν γίνονταν νομότυπα… Αντίθετα, υποστήριξε μέχρι τέλους, ακόμα και τη δική του απόφαση να παραλάβει το πραγματικά ασύμφορο σύστημα… c4i. Συμμετείχε και δεν διαφοροποιήθηκε -ως όφειλε αφού γνώριζε- στο κλείσιμο της βουλής από τον Καραμανλή, γενονός που επέτρεψε την παραγραφή των -προ του 2007- αδικημάτων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν ρωτήθηκε και δεν απάντησε, γιατί είναι ο μόνος από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που αρνήθηκε να παραδώσει στην Εξεταστική Επιτροπή το πόθεν έσχες του, επικαλούμενος ότι τον έθιξε το γεγονός δημοσιοποίησης των ονομάτων…

«Το σύστημα θέλει να αγοράσει χρόνο, δίνει τροφή στα ΜΜΕ να σχολιάσουν και να συκοφαντήσουν, μέχρι να μεσολαβήσουν είτε εκλογές είτε μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση, ανέφερε, εκτιμώντας πως η υπόθεση θα αποσιωπηθεί, όπως αποσιωπάται και η συζήτηση του πορίσματος για τα ομόλογα. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενθάρρυνε τα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν τη συζήτηση του πορίσματος στη Βουλή, όταν τελικά και αν γίνει ποτέ, συμπληρώνοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ακόμα και απεργία πείνας (!!!).

Η «οργή» του κ. Μαρκογιαννάκη ίσως τον εμποδίζει να κατανοεί ότι ούτως ή άλλως, -μετά την κοινή παραδοχή όλων των κομμάτων- ότι η πρέπει να συσταθεί Προανακριτική προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το σκάνδαλο, το θέμα και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Είμαι το… άτακτο παιδί” του πολιτικού συστήματος

Από το ξενοδοχείο Σαμαριά των Χανίων, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «άτακτο παιδί του πολιτικού συστήματος» και συμπλήρωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα, όταν θα μπορεί να αποδείξει με στοιχεία τους ισχυρισμούς του, ενώ ανέφερε πως το παράδειγμα της Ιταλικής Δικαιοσύνης μπορεί να αποτελέσει οδηγό και στην Ελληνική πραγματικότητα. Εντυπωσιακός και ο ισχυρισμός του βουλευτή, ότι τον έχουν αποκλείσει τα ΜΜΕ (…).

Δεν θα κατέβει στη Β’ Αθηνών…

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με φήμες που τον θέλουν υποψήφιο στη Β’ Αθηνών, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι δεν σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο και να διευκολύνει πολιτικό του συνάδελφο να βγει βουλευτής Χανίων.

Υπόνοιες ότι απειλείται η ζωή του…

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο τ. υφυπουργός υπονόησε ότι… απειλείται η ζωή του, αφού –όπως ανέφερε- μπορεί να τον βρουν σε κανένα.. χαντάκι (!).

Για την τοπική πραγματικότητα…

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφέρθηκε και σε θέματα του Ν. Χανίων, με κύρια αιχμή του την εικόνα του νοσοκομείου και τη Μονάδα Νεογνών, επικαλούμενος την «εξαιρετική θητεία» στη θέση του Διοικητή του ιδρύματος, του συμπέθερού του κ. Καραβιτάκη, ενώ παράλληλα στόχευσε –χωρίς φυσικά να κατονομάσει- δημοσιογράφους που είχαν κάνει αγώνα για τη λειτουργία της Μονάδας Νεογνών στα Χανιά. Με τις δηλώσεις/αναφορές/καταγγελίες του κ. Μαρκογιαννάκη για όλα αυτά, θα ασχοληθούμε με νεότερο άρθρο μας, από Δευτέρα.
[neatv.gr] της Κατερίνας Πολύζου -Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαγκούρογλου