Σε κλοιό κακοκαιρίας

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε όλη τη χώρα με χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας.

Απαγόρευση απόπλου

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων. Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Επίσης, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο,ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Το πρωί από την Πάτρα δεν έφυγε το πλοίο «Κεφαλλονιά» για Σάμη. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνου-Καβάλα.

Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα. Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας καλεί του επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά οδικά δίκτυα της χώρας. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας.

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρο τους Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δρομολόγια των πλοίων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει την Αχαΐα.

Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των λεωφορείων και βαρέων οχημάτων στους δρόμους Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πούντας και Φτέρης. Η κυκλοφορία όλων των άλλων οχημάτων, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο, έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Όσον αφορά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Πάτρας για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Ακόμη, λόγω των ισχυρών ανέμων, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην πόλη της Πάτρας και σε γειτονικές περιοχές.

News24