Ο πνευματικός του Ψινάκη είναι… ιπτάμενος, κρητικός και γόνος επιχειρηματικής οικογένειας

Η εμφάνιση του Ηλία Ψινάκη πριν από λίγες μέρες σε νυχτερινό κέντρο μαζί με Ιερωμένο, έκανε πολλά ζευγάρια μάτια να στραφούν για ακόμα μία φορά πάνω του. Πρόκειται για τον πατέρα Σεβαστιανό που είναι και ο πνευματικός του ο οποίος είναι πιλότος με δική του αεροπορική εταιρεία.

«Χειροτονήθηκα το 1998 στην Κωνσταντινούπολη, στο Πατριαρχείο, από τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ και έλαβα το όνομα Σεβαστιανός» δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει:

«Τέλειωσα το πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό μου στη Θεολογική Σχολή των Αθηνών, στη συνέχεια υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό και στη συνέχεια πήγα στην Αμερική, όπου εκπαιδεύτηκα και πήρα πτυχίο χειριστού αεροσκαφών. Η σχέση μου με τα αεροπλάνα δεν είναι τυχαία. Ο πατέρας μου ήταν αεροπόρος και επί χρόνια διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή. Ηταν μάλιστα πιλότος του Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίζει να ασχολείται με το αεροπορικό. Επηρεάστηκα από εκείνον και αποφάσισα να ακολουθήσω και το αεροπορικό επάγγελμα. Από το 2006 ανήκω στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν. Πλέον εξασκώ το λειτούργημα του κληρικού, είμαι όμως και κυβερνήτης αεροσκαφών, αφού η οικογένειά μου έχει την αεροπορική εταιρεία Sky Express με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και εκτελεί δρομολόγια από εκεί».
Όσο για τον Ηλία Ψινάκη, ο πατέρας Σεβαστιανός λέει: «Γνωρίζω τον Ηλία Ψινάκη πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε πάρα πολύ στενούς δεσμούς από τότε που ερχόταν στην Κωνσταντινούπολη. Μου ζήτησε να βοηθήσω έναν άνθρωπο που όπως αποδείχθηκε τον είχε βλάψει. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος θέλησε να του προσφέρει στήριξη, γιατί αυτό θεωρούσε πως ήταν το σωστό. Είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Πιστεύει πάρα πολύ στον Θεό. Πιστεύει πραγματικά και όχι επιφανειακά, όπως όλοι μας -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Είναι ίσως ο μόνος που ξέρω προσωπικά ότι βοηθάει ακόμα και ανθρώπους που ίσως τον έχουν βλάψει, εν αγνοία του εν προκειμένω. Προσωπικά του έχω ζητήσει πάρα πολλές φορές να δώσει χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εκείνος το κάνει και τους ζητάει μόνο ένα πράγμα: να μη βγουν να πουν τι έκανε για εκείνους και τις οικογένειές τους. Ολη η οικογένεια του Ηλία διακατέχεται από φιλάνθρωπα αισθήματα. Βοηθούν πολύ κόσμο, αλλά δεν το διατυμπανίζουν. Ετσι αναπτύχθηκε η πνευματική σχέση που έχουμε με τον Ηλία. Είναι ένας σπάνιος, αξιοθαύμαστος άνθρωπος και gentleman με όλη τη σημασία της λέξεως. Εξομολογείται και κάνει πράξη την ουσία του Ευαγγελίου. Δεν μένει μόνο στα τυπικά και στο φαίνεσθαι».

[Espresso]