Ενημέρωση για τον νόμο ρύθμισης οφειλών. Εκδήλωση στα Χανιά

Συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με τον νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, σήμερα 18/1 και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Ελ. Βενιζέλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκου.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα με χαιρετισμούς των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Δ. Ποντικάκη και της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, κας Ι. Μελάκη και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ Ελλάδος, κ. Γιάννη Ανουσάκη.
Ακολουθούν:
6.45 μ.μ. Ανάλυση των άρθρων του νόμου 3869/2010 από τους ομιλητές:
– Δημήτριο Σπυράκο, γενικό γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Ιάκωβο Βενιέρη, δικηγόρο, λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών.
– Ευθυμία Κινική, δικηγόρος, λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Tον συντονισμό της εκδήλωσης – συζήτησης θα κάνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, κ. Γιώργος Παπαλάς.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ‘επειδή πολλοί συμπολίτες μας έχουν ερωτήσεις πάνω στην εφαρμογή του νόμου «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» δύνανται να τις καταθέσουν στους εκλεκτούς καλεσμένους μας.
Επίσης καλούμε και τους εμπόρους, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο (είμαι έμπορος αλλά με κλειστή επιχείρηση) να έρθουν και να «τονίσουν» το πρόβλημά τους ενώπιον του γενικού γραμματέα για υπαγωγή τους με προσθήκη στις διατάξεις του νομικού πλαισίου του Ν. 3869/2010’.