“Αιματηρή” οικονομία στο δήμο Ηρακλείου- μείον 15 εκατομμύρια το ταμείο!

Στο τέρμα σφίγγει το ζωνάρι η δημοτική αρχή Ηρακλείου, εξαιτίας αφενός της οικονομικής “αιμορραγίας” των 15 εκ. ευρώ ετησίως από τους ΚΑΠ κι αφετέρου των αυξημένων “καλλικρατικών” εξόδων.   

Σύσκεψη με τους αντιδημάρχους συγκαλεί το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ενώ το βράδυ θα συναντήσει τους εργαζόμενους του δήμου για να τους μεταφέρει το μήνυμα της λιτότητας.

Και το τελευταίο ευρώ μετράει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Περισυνάκης που τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί το πορτοφόλι του δήμου Ηρακλείου να “αδυνατίζει”.

Από τη μία η οικονομική “αιμορραγία” από του Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ύψους περίπου 15 εκ. ευρώ που πλήττει το ταμείο του δήμου, από πέρυσι ως φέτος, κι αφετέρου τα αυξημένα έξοδα που έφερε ο Καλλικράτης οδηγούν τη δημοτική αρχή σε άμεσες ενέργειες περιστολής των δαπανών.

Ο νέος δήμος Ηρακλείου έχει να αντιμετωπίσει φουσκωμένα έξοδα λόγω του μεγαλύτερου αριθμού υπαλλήλων (προερχόμενων από τους συνενούμενους δήμους) που απασχολεί (μόνο οι καθαρίστριες που μετατάγησαν στο δήμο Ηρακλείου φθάνουν τις 100!), παράλληλα επωμίζεται και το κόστος των ενοικίων των σχολικών κτιρίων που μέχρι πρότινος ανήκε, ως αρμοδιότητα, στη Νομαρχία.

Πέραν αυτών, δεν μπορεί να παραγνωρίζεται η ίδια η οικονομική συγκυρία που εξωθεί τους δημότες στην ασυνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο. Η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου δεν εισπράττει (δημοτικά τέλη, πρόστιμα του ΚΟΚ, κ.ά.) με κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι Ηρακλειώτες έχουν “στριμωχτεί” οικονομικά.

Ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Περισυνάκης θα συναντήσει το μεσημέρι όλους τους αντιδημάρχους, προκειμένου να τους μεταφέρει τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί στα οικονομικά του δήμου και να τους προειδοποιήσει πως … τα χειρότερα θα έρθουν, αν και οι ίδιοι δε φανούν συνετοί. Παράλληλα το βράδυ θα συναντήσει τους τρεις συλλόγους εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερώσει κι εκείνους για την κατάσταση.

“Οικονομία στα πάντα” θα είναι το μήνυμα του Μ. Περισυνάκη, που “κόβει” υπερωρίες και “έξτρα”, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή σε συνεργασία με το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη κυνηγούν … μέχρι και το τελευταίο ευρώ, από υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν “μεταφραστεί” ακόμη σε εντάλματα πληρωμής, από απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις.

[cretalive.gr]