Argentina Chile Dakar 2011: Nικητής ο Nasser Al Attiyah

Ο Nasser Al Attiyah με Volkswagen Race Touareg 3 κέρδισε για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του το φημισμένο rally-raid του Dakar.

Ο Nasser Al Attiyah με VW Race Touareg 3 κέρδισε για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του το φημισμένο rally-raid του Dakar. Aυτή η νίκη ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για τις προσπάθειές του τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την περισυνή εμφάνισή του, στην οποία είχε τερματίσει δεύτερος με διαφορά μόλις δύο λεπτών από τον πρώτο.

Ο μεγάλος του ανταγωνιστής Carlos Sainz (VW Race Touareg 3)  υπέπεσε σε λάθη φέτος, τα οποία του στοίχισαν μια δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία στο Argentina Chile Dakar. Έτσι, περιορίστηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, κερδίζοντας επτά από τις ειδικές διαδρομές του 2011 και φθάνοντας συνολικά τις 24 στο Dakar, μία περισσότερη από τον Stéphane Peterhansel.

Ο Γάλλος οδηγός της BMW X3 CC αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το αυτοκίνητό του, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί αποφασιστικά από τη διεκδίκηση της νίκης και να ολοκληρώσει τον αγαπημένο του αγώνα με μια αξιοπρεπή τέταρτη θέση.

Στη δεύτερη θέση του Argentina Chile Dakar 2011 τερμάτισε ένα ακόμη VW Race Touareg 3, με οδηγό τον πολύ καλό φέτος Giniel De Villiers, από τον οποίο ο νικητής του αγώνα είχε διαφορά 48 λεπτών.

[4ΤΡΟΧΟΙ]