Οι… εκλεκτοί της ΕΡΤ για την Eurovision!

Πολλά ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για το ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.
Η ΕΡΤ, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έβαλε τέλος στο όργιο φημών.

Με τα talent show X-Factor και Greek Idol, να έχουν την τιμητική τους, και οι 6 υποψήφιοι είναι εξολοκλήρου νέα άτομα, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε πορεία μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Τα συγκροτήματα «Κόκκινα Χαλιά» και «Τριμητόνιο», η νικήτρια του πρώτου Greek Idol Βαλάντω Τρύφωνος, η Αντιγόνη Ψυχράμη, ο περυσινός νικητής του X-Factor Λούκας Γιώρκας αλλά και η Νίκκη Πόντε από τον φετινό κύκλο του X-Factor είναι οι εκλεκτοί της ΕΡΤ.

Εκτός λίστας έμεινε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης, μιας και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, φέτος ήθελε να επενδύσει σε φρέσκα πρόσωπα, ενώ και ο ηθοποιός Θεοχάρης Ιωαννίδης, του οποίου η μόνη επαφή με το τραγούδι, ήταν η συμμετοχή του στο show του MEGA, «Just The 2 Of Us».

O 56ος Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί φέτος, στο Düsseldorf της Γερμανίας. Στις 10 και 12 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 14 Μαΐου 2011 ο τελικός.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 43 χώρες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Ιταλία (RAI), επιστρέφει στη διοργάνωση, μετά από 13 χρόνια απουσίας.

[protothema.gr]