Και από την Επιτροπή «ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS» προσφυγή στο ΣτΕ για το Λαφονήσι

Τις λεπτομέρειες της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στην απόφαση του τέως περιφερειάρχη για αδειοδότηση του λατομείου γύψου στην περιοχή Στόμιο Λαφονησίου, συζήτησε η Επιτροπή ‘Λαφονήσι SOS’. 

Προχθές το βράδυ στην ‘Ταράτσα’ στο παλιό λιμάνι, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, δημοτικών συμβούλων Κισάμου και περιφερειακών συμβούλων προκειμένου να συζητηθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν την προσφυγή στα δικαστήρια και όχι μόνο. Η Επιτροπή αποφάσισε μεταξύ άλλων:

– Να προσφύγει και αυτή -όπως έκανε και ο τέως πλέον Δήμος Ιναχωρίου- στο ΣτΕ ενάντια στην απόφαση του τέως γ.γ. της Περιφέρειας, κ. Αθ. Καρούντζου.
– Στη συνέχιση της προσπάθειας συλλογής υπογραφών που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 1000 και την αποστολή τους στον πρωθυπουργό και στα συναρμόδια Υπουργεία.
– Στη σύσταση ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου.
– Να προχωρήσει στην πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για το θέμα τις επόμενες ημέρες στο Καστέλλι Κισάμου και σε άλλα σημεία των Χανίων.

Άυτό που εξέφρασαν οι παριστάμενοι στη σύσκεψη ήταν η έντονη απορία πώς, ενώ είχε ενημερωθεί για την υπόθεση το γραφείο του πρωθυπουργού με όλα τα απαραίτητα στοιχειά, τελικά ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καρούντζος, τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διοικητή. Γιατί έγινε αυτή η αναβάθμισή του; ανάφερε το μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργος Τσέκος.

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στα Χανιά και θα επισκεφθεί και την Κίσαμο για το θέμα του Λαφονησίου κλιμάκιο των ‘Οικολόγων Πράσινων’ με επικεφαλής την υπεύθυνη Τύπου του κόμματος.

[haniotika-nea.gr]