Επίσημη παρουσίαση του Blue Horizon στην Σούδα

H παρουσίαση του πολυτελούς πλοίου της Blue Star Ferries  με την ονομασία «Blue Horizon» πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο λιμάνι της Σούδας. Το πλοίο διαθέτει εστιατόριο a la Carte, εστιατόριο Self service, Μπαρ, καταστήματα, πισίνα,  παιδότοπο, σαλόνια, καθίσματα αεροπορικού τύπου και όλες τις σύγχρονες ανέσεις για ένα άνετο και πολυτελές ταξίδι.

Το Blue Horizon  θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά για Χανιά στις 14:45 και από Χανιά για Πειραιά στις 23.00.

Ο Πέτρος Βέττας, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group επεσήμανε ότι «στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στο Ν. Χανίων, προς όφελος της τοπικής Οικονομίας, αλλά και της Εταιρείας μας». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της MARFIN INVESTMENT GROUP Ανδρέας Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι «είχαμε πει, μετά τη σύνδεσή μας με το Ηράκλειο, ότι θα ξεκινούσε και η γραμμή από τον Πειραιά προς τα Χανιά.

Λάβαμε πολλά μηνύματα, στο διάστημα που μεσολάβησε, και από τους τοπικούς φορείς και από επιχειρηματικό κόσμο και απλούς πολίτες σα Χανιά και υπήρξε η ανάγκη, όπως μας έλεγαν όλοι, να υπάρχει μία δεύτερη Ναυτιλιακή Εταιρεία στα Χανιά.
Η Εταιρεία μας συντέλεσε ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι τιμές των εισιτηρίων, που είχε ανάγκη και η Τοπική Οικονομία και η Τοπική Κοινωνία. Είμαστε   εδώ, για να μείνουμε και στα Χανιά και πιστεύουμε ότι η Τοπική Κοινωνία θα εκτιμήσει την προσπάθειά μας».
Ο κ. Βγενόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί και ένα πλοίο από την Εταιρεία στο Ρέθυμνο, σημειώνοντας όμως ότι το λιμάνι του Ρεθύμνου δεν είναι  κατάλληλο για την αγκυροβόληση μεγάλων πλοίων. Όπως σημείωσε: «Αν μας αγκαλιάσετε και μας προτιμήσετε θα είμαστε κοντά σας και θα επεκταθούμε. Όμως χρειάζονται δύο, για να χορέψει κάποιος ταγκό. Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας θα είναι το πρόκριμα για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Η Attica Group προσπαθεί να βγάλει κέρδος. Οι κινήσεις μας έχουν μακροπρόθεσμη απόδοση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τόσο στον ανταγωνισμό, όσο και στην ακτοπλοΐα σήμερα ισχύει το ανέκδοτο ότι δύο φίλοι βρίσκονται στη ζούγκλα και τους πλησιάζει μία τίγρη με άγριες διαθέσεις. Ο ένας αμέσως βάζει τα παπούτσια του και ο άλλος τον ρωτάει: «Γιατί το κάνεις αυτό; Θα τρέξεις;» Και ο δεύτερος απαντάει: «Δεν χρειάζεται να είμαι πιο γρήγορος από την τίγρη, αρκεί να είμαι πιο γρήγορος από σένα». Από την πλευρά του ο κ. Βέττας τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και προοπτική να υπάρχει συγχώνευση Ναυτιλιακών Εταιρειών. Αν οι συνθήκες το επιβάλλουν θα γίνει, όμως δεν θα βασίζεται σ’ ένα εξορθολογισμό. Επίσης και ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να δεχθεί μία Εταιρεία, που να εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα».
Ο κ. Βγενόπουλος ισχυρίσθηκε εξάλλου γι’ αυτό το θέμα ότι «ανάλογα με τις εξελίξεις και τις οικονομικές συγκυρίες σε πολλούς κλάδους της οικονομίας ίσως προκύψει για λόγους επιβίωσης, αλλά και για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των καταναλωτών θα πρέπει να γίνουν συγκεντρώσεις». Τέλος ο κ. Βγενόπολος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της Κυβέρνησης, που αποφάσισε την υποβάθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει συνεννόηση με κανένα και δεν έχουμε ιδέα. Δεν υπάρχει συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το πως θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στον κλάδο μας. Θα έπρεπε το επιτελείο, που ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα, να ενδιαφερθεί. Όμως με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει δουλειά».
Ανδρέας Βγενόπουλος : Χρειάζεται κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου

Tην εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξει μία κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου, στις δύσκολες στιγμές που έρχονται, είναι εγγυημένα η κοινωνική κρίση και το κοινωνικό χρέος έκανε χθες από τα Χανιά ο Πρόεδρος της ΜARFIN INVESTMEN GROUP Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πατρίδα μας έχει άξιους ανθρώπους, που μπορούν να πάνε μπροστά την Ελλάδα και εκείνος  έχει το δικαίωμα και να μιλάει και να έχει μία παρεμβατικότητα, με την οποία προσπαθεί να βοηθήσει. Όπως είπε εξάλλου ο κ. Βγενόπουλος δεν σκοπεύει να γίνει Πολιτικός. Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «Για να προχωρήσει αυτή η χώρα χρειάζεται να υπάρχει μία αρμονία μεταξύ κοινωνίας και Πολιτικής- και για να συμβεί αυτό το πράγμα χρειάζονται δύο πράγματα. Να εφαρμοσθεί, με απόφαση της Βουλής, πόθεν έσχες για τους Πολιτικούς, από τότε που μπήκαν στην Πολιτική  μέχρι σήμερα και με άνοιγμα των προσωπικών τους λογαριασμών, για να δούμε κατά πόσο έζησαν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους ή να είχαν άλλα αδικαιολόγητα έσοδα. Και αυτό το λέω όχι για να πάει κάποιος φυλακή, αλλά  ώστε να υπάρχει ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας, για να είσαι Πολιτικός ή όχι. Αυτό, για  να σταματήσει η αμφισβήτηση της Κοινωνίας απέναντι στους Πολιτικούς. Ένα άλλο ερώτημα, που πρέπει ν’ απαντήσει ο Πρωθυπουργός, είναι που πήγαν τα λεφτά». Ο ίδιος σημείωσε ότι «σήμερα έχουμε φθάσει σ’ ένα σημείο  όπου τα επίπεδα ζωής, διαβίωσης και συνθηκών των Ελλήνων θα κατέβουν.
Κάποια στιγμή βέβαια θα ισορροπήσουμε και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης. Το πόσο θα κατέβουμε, και το πόσος χρόνος θ’ απαιτηθεί μέχρι να ξεκινήσει η ανάπτυξη είναι καθαρά θέμα της επάρκειας του Πολιτικού προσωπικού. Από τις αποφάσεις τους  εξαρτάται και το μέγεθος της επιδείνωσης και η χρονική διάρκεια της κρίσης και η ανάπτυξη. Η χώρα  μας έχει πλούτο και άξιους ανθρώπους και εκτιμώ ότι σε γενικές γραμμές έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα μας επιτρέψουν, μετά το τέλος αυτής της κρίσιμης περιόδου, να ξεκινήσουμε  μία νέα περίοδο σημαντικής ανάπτυξης».
Τέλος ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι «η αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων από το κράτος έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ατυχής.

Σήμερα υπάρχει μία επίθεση, που γίνεται πάλι εναντίον της επιχειρηματικότητας και απ’ ό,τι βλέπετε σε ο,τιδήποτε συζητείται δεν υπάρχει πουθενά σαν προτεραιότητα στην ατζέντα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της χώρας μέσα απ’ την επιχειρηματική δραστηριότητα. Νομίζω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι έτοιμες, για να συνδράμουν σ’ ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά θεωρώ ότι δεν θα ήταν ορθό να συνδράμουμε, όπως μπορεί να πιστεύει ο πολύς κόσμος, πετώντας λεφτά σ’ ένα άδειο βαρέλι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι  υπάρχει αυτή τη στιγμή προς το παρόν ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο δεν έχει πείσει απολύτως κανένα και περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το καινούργιο πρόγραμμα που θα βγει, για να δούμε τι προοπτικές επιβίωσης για ανάπτυξης έχει η χώρα. Εν τω μεταξύ όμως οι παθογένειες του συστήματος κυκλοφορούν».

[Νέος Κύρηκας]