“Εμπόλεμη ζώνη” ξανά η Κερατέα

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Κερατές και ανδρών της αστυνομίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μπλόκο που έχουν στήσει οι πρώτοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ ορισμένοι εκ των πολιτών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, πετώντας πέτρες και μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Οι κάτοικοι πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς και το κτήριο της Τροχαίας, αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα της αστυνομίας που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποια με καλυμμένα πρόσωπα με κουκούλες, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα επιτέθηκαν αρχικά στο τμήμα Τροχαίας Κερατέας, όπου με πέτρες και άλλα αντικείμενα προξένησαν φθορές σε τρία περιπολικά.

Στη συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα που στεγάζεται σε άλλο κτίριο και με πέτρες, ξύλα και μολότοφ προξένησαν φθορές σε τρία ακόμα οχήματα, σε τζάμια του τμήματος και στη σκοπιά.

Αιτία για το ξέσπασμα των κατοίκων, όπως ανέφεραν, αποτέλεσε το γεγονός ότι αστυνομικοί προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητά τους.

Τα επεισόδια σταμάτησαν στις 3 περίπου το πρωί (6/1) και έκτοτε επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, με τους κατοίκους να παραμένουν στα μπλόκα.

cosmo.gr