Ορισμός νέων Αντιδημάρχων Δήμου Χανίων από τον Μανώλη Σκουλάκη

Σκληρή δουλειά και συνεργασία από όλους ζήτησε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ανακοινώνοντας τους επτά αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται σε αυτούς.  
Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αφού η νέα Δημοτική Αρχή καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσει άριστα τις υπηρεσίες του νέου διευρυμένου Δήμου.

Αναλυτικά, οι επτά ορισθέντες αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:
Λευτέρης Αμπαδιωτάκης – Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Μανώλης Κεμεσίδης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου
Δημήτρης Λειψάκης – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Μανούσος Λιονάκης – Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας
Νίκος Ξυνίδης – Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Παλιάς Πόλης
Κώστας Πρωτοπαπαδάκης – Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Χρυσή Χατζηδάκη Μιχαηλάκη – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Παιδείας
Γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων ορίστηκε ο Γαβριήλ Κουρής.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται και στους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα οριστούν το αμέσως προσεχές διάστημα, έχοντας υπ’ ευθύνη τους συγκεκριμένους τομείς, με εισηγητικό ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο και δικαίωμα τελικής υπογραφής.
Στόχος είναι να μην περισσέψει κανείς και να αξιοποιηθούν όλοι στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται.

Ο κ. Σκουλάκης ζήτησε από τους δημότες υπομονή και πίστωση χρόνου για την πλήρη εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε όλες τις Υπηρεσίες του νέου Δήμου, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα πιθανόν να προκύψουν.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως στις προθέσεις του ήταν εξ αρχής να μην οριστούν αντιδήμαρχοι ανά δημοτική ενότητα, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη η συνένωση μέσα από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Σύντομα βιογραφικά των αντιδημάρχων

Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Πρωτογενής Τομέας, Απασχόληση-Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός) – Υπεύθυνος για δημοτικές ενότητες Ελ. Βενιζέλου & Κεραμιών
Αντιδήμαρχος: Αμπαδιωτάκης Ελευθέριος
Γεννήθηκε το 1944 στο Γαλατά Ν. Κυδωνίας. Έχει τελειώσει την ανωτάτη γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας γεωπόνος. Διατέλεσε Πρόεδρος Κοινότητας Γαλατά την περίοδο 1979-1986. Πρωτεργάτης στη δημιουργία του Δήμου Ν. Κυδωνίας, όπου και διετέλεσε Δήμαρχος την περίοδο 1987-1988. Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας επιτροπής του Πολυτεχνείου Κρήτης την περίοδο 1984 – 86 και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για το ΜΑΙΧ, εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης την ίδια περίοδο. Επίσης διατέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων από το 1983 μέχρι το 1988.

2) Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Αντιδήμαρχος: Κεμεσίδης Εμμανουήλ

Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στη Χρυσοπηγή Νεροκούρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Διοικητικών Στελεχών ΕΛ.ΤΑ το 1996. Διετέλεσε Επιθεωρητής πωλήσεων  Δυτικής Κρήτης και Προϊστάμενος στα ΕΛ.ΤΑ. με βαθμό Τμηματάρχη. Διετέλεσε επί σειρά ετών κεντρικό στέλεχος της Π.Ο.Σ.Τ ΕΛ.ΤΑ. Υπήρξε μέλος και ταμίας της Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Χανίων. Οκτώ χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου και την τελευταία τετραετία 2007-2010 ήταν Δήμαρχος του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και μέλος του ΔΣ της ΔΕΔΙΣΑ και του Συνδέσμου Αποχέτευσης των περιαστικών Δήμων.

3) Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς – Υπεύθυνος για δημοτικές ενότητες Ν. Κυδωνίας & Θερίσου
Αντιδήμαρχος: Λειψάκης Δημήτριος
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1959. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εργάζεται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 1984 ως ταχυδρομικός διανομέας. Σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην ενότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Νομού Χανίων και μέλος του από το 1985 ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας Κρήτης. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998 μέχρι και σήμερα στο Δήμο Χανίων όπου και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κατά τα έτη 2000-2002. Διετέλεσε στον Δήμο Χανίων, πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού, πρόεδρος στον οργανισμό κοινωνικής πολιτικής, υπεύθυνος για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και πρόεδρος στην πολιτιστική επιχείρηση.

4) Διοικητικών Θεμάτων, Εξυπηρέτησης του Πολίτη &Δημοτικής Αστυνομίας – Υπεύθυνος για δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου & Σούδας
Αντιδήμαρχος: Λιονάκης Μανούσος
Γεννήθηκε στην Κεραμωτή Κισσάμου το 1960. Απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων (1978). Από το 1978 έως το 1984 εργάστηκε στην εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ και από το 1984 έως σήμερα εργάζεται στο Ναύσταθμο Κρήτης. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων (ΕΚΧ) ενώ από το 2005 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΕΚΧ. Ταυτόχρονα από το 2000 εκπροσωπεί στην ΓΣΕΕ το ΕΚΧ ενώ συμμετέχει στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος του Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2006 έως το 2009 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ. Είναι μέλος της Διοικητικής Τοπικής Επιτροπής ΙΚΑ Χανίων και από το 2009 είναι Πρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο ΓΣΕΕ Κρήτης. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών

5) Πολεοδομίας & Παλιάς Πόλης
Αντιδήμαρχος: Ξυνίδης Νικόλαος
Γεννήθηκε το 1950. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με έδρα τα Χανιά. Από το 1999 είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου Α’ τάξεως στις κατηγορίες 02 και 06. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και στη Χωροταξία καθώς και στην παρακολούθηση και εποπτεία Μελετών και Κατασκευών ιδιωτικών έργων. Διατέλεσε Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ από το 1993 έως το 2003.

6) Οικονομικών, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αντιδήμαρχος: Πρωτοπαπαδάκης Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1962. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1985, ενώ ειδικεύτηκε στο τομέα των τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Dijon της Γαλλίας το 1986. Έχει διατελέσει σύμβουλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Χανίων και έχει εργαστεί ως ειδικός συνεργάτης του Δήμου Χανίων σε θέματα κοινωνικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο 1996 έως 2002. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Έχει αναπτύξει πλούσια Αυτοδιοικητική δραστηριότητα ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ανατολικού Σελίνου την περίοδο 1998 – 2002, ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων κατά τα έτη 2003 – 2006 και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχία Χανίων από το 2007 μέχρι και το 2010. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

7) Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Παιδείας
Αντιδήμαρχος: Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη Χρυσή (Χρυσούλα)
Γεννήθηκε στα Χανιά το 1966 και κατοικεί στη Σούδα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Νηπιαγωγών Ν. Χανίων με τίτλο υποτροφίας. Σήμερα υπηρετεί σε δημόσιο σχολείο του νομού. Υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Σούδας από το 2007 έως και το 2010 με αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας, νεολαίας, κοινωνικών-αθλητικών-πολιτιστικών παρεμβάσεων, δημοσίων σχέσεων, προσωπικού κλπ. Η ενασχόληση της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 1998 οπότε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο νεοσύστατο Καποδιστριακό Δήμο Σούδας για την περίοδο 1998-2002. Έκτοτε εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ανελλιπώς έως και σήμερα.

Γενικός Γραμματέας: Γαβριήλ Κουρής

Γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική & Διοίκηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει λάβει εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την ανάλυση των κρατικών-δημόσιων πολιτικών. Yποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος στον Τομέα Υγείας του ΠαΣΟΚ, ως ειδικός ερευνητής εταιρειών ερευνών κοινής γνώμης, ως διδάσκων καθηγητής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων σε φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια  (2007-2010) εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Νομού Χανίων, κ. Εμμ. Σκουλάκη, ως Επιστημονικός Συνεργάτης και υπεύθυνος του πολιτικού του γραφείου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

[neatv.gr]