Τουρίστες πληρώνουν για να μάθουν την κρητική κουζίνα

Από 1000-2000 ευρώ το άτομο (στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικα εισιτήρια), πληρώνουν τουρίστες από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες, για να μάθουν τα μυστικά της κρητικής διατροφής, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με μαθήματα μαγειρικής.

Η Nikki Rose, είναι Αμερικανίδα σεφ και τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Κρήτη και δραστηριοποιείται σ’ αυτό το κομμάτι του τουρισμού που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν να μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά, να δοκιμάζουν τοπικά τυριά και κρασιά, θέλουν να επισκέπτονται μικρά χωριουδάκια, να τρώνε στις ταβέρνες και τα καφενεία τους, να μαζεύουν βότανα από το βουνό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ένα ακόμη γκρουπ πελατών, τους οποίους ξενάγησε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και τους μύησε στα μυστικά της κρητικής δίαιτας.

Η ίδια δήλωσε ότι : «To κάθε γκρουπ είναι 8-10 ατόμων ή των 20 ατόμων όταν πρόκειται για σπουδαστές Πανεπιστημίου. Έρχονται εδώ και ακολουθούμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο σ’ αυτό που θέλουν να δουν, να γευθούν, να παρασκευάσουν».

Η κατηγορία αυτή των τουριστών, ενδιαφέρεται για τα βιολογικά προϊόντα και τα ντόπια προϊόντα, πολλοί από αυτούς μάλιστα είναι χορτοφάγοι.

«Τους πηγαίνουμε σε στάνες στο βουνό, για να δουν πως παρασκευάζεται το τυρί, σε οινοποιεία, για να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά. Ακόμη, επισκεπτόμαστε πολλά χωριά, για να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή κουζίνα, ενώ παράλληλα γίνονται μαθήματα μαγειρικής. Το κόστος κατ’ άτομο για μια εβδομάδα, είναι από 1200-1500 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνονται η διαμονή, οι ξεναγήσεις, οι εκδρομές, η διατροφή και τα μαθήματα μαγειρικής».

Η Νίκκι Rose  έχει δώσει συνεντεύξεις για την κρητική κουζίνα και διατροφή στα πιο έγκυρα περιοδικά, όπως : National Geographic, Lonely Planet, The Νew York Times.

Πρωτο Θεμα