Οι dergar (Xρήστος Γαρμπιδάκης) και dalot (Μαρία Παπαδομανωλάκη), δύο ντόπιοι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής και ambient μουσικής, συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής για να παρουσιάσουν δείγματα της μέχρι τώρα δουλειάς τους αλλά και για να ντύσουν μουσικά το βουβό φιλμ και αριστούργημα του γερμανικού εξπρεσιονιστικού κινηματογράφου “Το εργαστήριο του Δόκτορος Καλιγκάρι” του Robert Wiene.

Το παραπάνω soundtrack δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπο” (διοργάνωση ΚΕΔΗΧ) και στην Πλατεία της Σπλάντζιας (Διοργάνωση “Κλειδί¨), από τον Χρήστο Γαρμπιδάκη το καλοκαίρι του 2010 (λεπτομέρειες για την ταινία, το soundtrack και τις παρουσιάσεις στους συνδέσμους παρακάτω). Εδώ οι δύο μουσικοί αποδομούν το soundtrack εισάγουν νέα στοιχεία, αφαιρούν αρκετά από την πρώτη έκδοση και ετοιμάζουν από κοινού νέα live ερμηνεία του στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Πρόγραμμα

20:30 – 21:00: dalot
21:00 – 21:05: Διάλειμμα
21:05 – 21:35: dergar
21:35 – 21:45: Διάλειμμα
21:45 – 22:35: Παρουσίαση live soundtrack από dergar και dalot

Πνευματικό Κέντρο Χανίων
27 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης: 20:30, είσοδος δωρεάν

http://www.chania.eu/index.php?view=details&id=2139%3A-a-live-soundtrack—&option=com_eventlist&Itemid=527&lang=el
________________________

dergar

Οι μουσικές κατασκευές του Χρήστου Γαρμπιδάκη (dergar) κινούνται στο χώρο της ambient αλλά και της melodic electronica. Χρησιμοποιεί computer αλλά και αρκετά φυσικά όργανα και ήχους (κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, μελόντικα, ηχογραφήσεις). Συνεργάζεται με το Ιταλικό συγκρότημα port-royal και έχει παίξει μαζί τους σε συναυλίες τους στο Μιλάνο, την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα. Έχει κάνει δύο remix για τους port-royal και ένα για το σκωτσέζικο group cruiser. To πρώτο remix για τους port-royal κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου (Valeot Records). Κομμάτια του έχουν παιχτεί στο ελληνικό και το αγγλικό (BBC6, Resonance FM) ραδιόφωνο. Τον Οκτώβριο του 2009 κυκλοφορεί δωρεάν το άλμπουμ “Fraternity”. Το καλοκαίρι του 2010 δημιουργεί νέο soundtrack για “Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι” και το παρουσιάζει live στο Σινεμά “Κήπος” & στη Σπλάντζια (“Κλειδί”). Έχει ξεκινήσει τη σύνθεση της μουσικής για τη νέα χορευτική παράσταση ομάδας εκφραστκού χορού.

Ιστοσελίδα (περιέχει όλους τους απαραίτητους συνδέσμους): http://dergar.bandcamp.com/

dalot

H Μαρία Παπαδομανωλάκη (aka dalot) ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό free103point9. Ασχολείται με τον περιβαλλοντικό ήχο, την τηλεματική τέχνη και έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο (resonance fm, radia, free103point9) και παρουσιάσει ηχητικές εγκαταστάσεις σε γκαλερύ και φεστιβάλ. Μέσα απο το project της ως dalot προσπαθεί να προσμίξει ηχητικά την αγάπη της για τα field recordings, τη minimal electronica, τον ήχο της shoegaze, την ηλεκτρο-ακουστική σύνθεση και την ambient αισθητική. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει ένα EP (Flight Sessions EP, Coorecords, 2009) και το album Loop Over Latitudes (n5MD, 2010). Έχει συμμετάσχει φιλικά στις πρόσφατες κυκλοφορίες των Cloudcub, Χρώματα και Vello Leaf, καθώς επίσης κομμάτια της έχουν συμπεριληφθεί σε μουσικές συλλογές απο Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Περισσότερα:
http://www.dalot.net/
www.voicesoundtext.com