Καμία προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Παρότι φέτος καθυστέρησε όσο ποτέ η αποστολή των σημειωμάτων για τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την Παρασκευή 31 Δεκέμβρη οπότε και λήγει η προθεσμία για την παραλαβή των σημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια με τελευταία αυτά που αφορούν οχήματα των οποίων οι αριθμοί κυκλοφορίας λήγουν σε 9 ή 0.

Καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα ειδοποιητήρια θα σπεύσουν αυτήν την εβδομάδα να τα προμηθευτούν από τις εφορίες, καθώς μετά τη λήξη της προθεσμίας το πρόστιμο που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ανέρχεται στο 100% του τέλους.

Μέχρι τις 28 Δεκέμβρη η προθεσμία και για την περαίωση

Οι ουρές που αναμένεται να σχηματιστούν στις εφορίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς στους χιλιάδες που θα προσέλθουν για να προμηθευτούν το σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα προστεθούν και εκείνοι που θα σπεύσουν να προλάβουν την προθεσμία ένταξης στη διαδικασία της περαίωσης που λήγει την Τρίτη.

Όσο αφορά την περαίωση, στην οποία το κράτος υπολογίζει προκειμένου να εισπράξει «ζεστό» χρήμα, μέχρι τέλος του Νοεμβρίου είχαν καταλογιστεί περί τα 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογούμενους, ενώ είχαν εισπραχθεί περί τα 700 εκατ..

Η διαδικασία είχε πάρει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου για το σύνολο των υποπεριπτώσεων των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτήν καθώς και για τις πολλές περιπτώσεις λαθών που περιείχαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα.