Μαρίνες, χιονοδρομικά : Όλα στο “σφυρί”

Η μαρίνα Βουλιαγμένης, το camping στην Σκοτίνα Πιερίας, το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, η λίμνη Βεγορίτιδα και το ακίνητο της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (στο Αντίρριο) είναι τα πρώτα «χρυσαφικά» που βγάζει σε πλειστηριασμό το κράτος. Και έπεται συνέχεια…

Για την μαρίνα της Βουλιαγμένης και το τουριστικό συγκρότημα Σκοτίνας, έχουν ήδη εκδοθεί τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με «Τα Νέα», ενώ για τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου!

Η μαρίνα Βουλιαγμένης έχει τραβήξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς έχει 103 θέσεις ελλιμενισμού με 100% πληρότητα. Τα κέρδη που φέρνει το μέρος είναι τεράστια. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι μόνο το 2009 ο τζίρος έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων τα 720.000 ευρώ. Η εκμετάλλευση της μαρίνας θα δοθεί στους νέους επενδυτές για 40 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα. Το «φιλέτο» αναμένεται να διεκδικήσουν ισχυρά ελληνικά επιχειρηματικά γκρουπ.

Όσον αφορά την Σκοτίνα, το μεγάλο ενδιαφέρον έρχεται «απ έξω». Η έκταση συνολικής αξίας 427.215 τμ θα περάσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ελληνοαμερικάνικα χέρια. Ανάμεσα σε όσα πρέπει να γίνουν είναι η κατασκευή ξενοδοχείων 4 αστέρων με τουλάχιστον 250 κλίνες.

Στους πρώτους μήνες του 2011 θα δημοπρατηθεί και το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, μαζί με την παρακείμενη λίμνη Βεγορίτιδα. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων (ποιος θα μένει σε όλα τα 5αστερα με τέτοια κρίση;), ενώ στις προϋποθέσεις εκμετάλλευσης είναι η δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, στο σχέδιο είναι η εκμετάλλευση για 50 χρόνια του πρώην εργοταξίου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, που βρίσκεται στην πλευρά του Αντιρρίου.

Το ενδιαφέρον και για το συγκεκριμένο ακίνητο είναι τεράστιο, ενώ στους εν δυνάμει επενδυτές είναι η κοινοπραξία Γέφυρα που έχει κατασκευάσει και εκμεταλλεύεται την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.  Οι μέτοχοι είναι: ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci, η εταιρία Άκτωρ και οι κατασκευαστικές J& P– Άναξ και Αθηνά

[Madata.gr]