“Το άνθος του κάκτου” στο MEGA PLACE

Με μια διάσημη κλασική κωμωδία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Πάτρα έρχεται σε Ηράκλειο και Χανιά ο θίασος της Μιμής Ντενίση.
«Το Ανθος του Κάκτου» των Πιέρ Μπαριγιέ και Ζαν-Πιερ Γκρεντύ που είχε ανέβει από την ίδια και το 1989 με το Γρηγόρη Βαλτινό παρουσιάζεται στα Χανιά στο κινηματοθέατρο «Mega Place» στις 27 και 28 Απριλίου.

Δίπλα στη Μιμή Ντενίση, που έκανε τη διασκευή και τη σκηνοθεσία, εμφανίζονται ο Κώστας Βουτσάς και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.
Οπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, αν και η παράσταση δίνεται σε μια κρίσιμη οικονομικά εποχή, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ευελπιστεί να συνεχιστεί και με το θεατρόφιλο κοινό του Ηρακλείου.

Το έργο δεν είναι μια φαρσοκωμωδία αλλά με πολύ χιούμορ αντιμετωπίζει τη ζωή μιας γυναίκας που έχει ταλαιπωρηθεί από αποτυχημένες σχέσεις, ρόλος ιδιαίτερα σύγχρονος και αναγνωρίσιμος.
Από την πλευρά του ο Κώστας Βουτσάς, που εμφανίζεται για πρώτη φορά με τη Μιμή Ντενίση, τονίζει ότι είναι ένα γυναικείο έργο με υγιές γέλιο και ένα θίασο που συνεργάζεται αρμονικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το κοινό του Ηρακλείου είναι ένα κριτήριο για τους θεατές, προσθέτοντας ότι ο κόσμος σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη από καλά έργα που να έχουν χιούμορ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη σκληρή πραγματικότητα αλλά και να μορφώνεται, παράλληλα.
Τους δύο πρωταγωνιστές παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Αντωνάκης, ενώ συναντήθηκαν και με το δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, ο οποίος τους πρόσφερε, μάλιστα, λάδι βιολογικό που ο ίδιος παράγει.
Συμμετέχουν: Πρόδρομος Τοσουνίδης, Τζένη Διαγούπη, Γιάννης Πολιτάκης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αθηνά Οικονομάκου.