Κι όμως, έρχονται….μειώσεις τιμών!

Μειώσεις τιμών σε ποσοστό από 0,71% έως 37,9% σε συνολικά 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ξεκινούν στην αγορά αρκετές εταιρίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μειώσεων των τιμών θα φανεί, μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, στους οποίους και απεύθυνε κάλεσμα “κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για μειώσεις τιμών”.

Πιο αναλυτικά, στην προσπάθεια συμμετέχουν 31 εταιρίες παραγωγής και προμηθευτικές επιχειρήσεις, με μειώσεις τιμών σε 468 κωδικούς επώνυμων προϊόντων.

Αυτές είναι, όπως έγινε γνωστό, οι: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO-HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ-ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι επιχειρείται, από την κυβέρνηση, μια προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας με πρωτοβουλίες όπως η αναμόρφωση της λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο επενδυτικός νόμος, η απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων και νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων, ωστόσο, απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα, όπως η ευθύνη και η αλληλεγγύη, χωρίς αντιπαλότητες κι εντάσεις.

Η ελληνική οικογένεια έχει θυσιάσει μέρος του εισοδήματός της και, για καιρό, οι τιμές δεν έπεφταν, είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι η ανάγκη να μειωθούν οι τιμές είναι υπαρκτή και αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης του κράτους και των επιχειρήσεων.

[cretalive.gr]