Από Πάσχα καλοκαίρι – Ο καιρός τις μέρες των γιορτών

Τη Μεγάλη Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν και έτσι η έντασή τους δε θα ξεπεράσει στο Αιγαίο τα 3-5 μπ. ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 22 – 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 – 21 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι μουντός – όπως το απαιτεί η ημέρα.
Σε όλη τη χώρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη με εξαίρεση τη Βόρεια Κρήτη όπου οι μέγιστες στα παράλια θα αγγίξουν τοπικά τους 28 – 30 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ξεκινήσει με συννεφιά, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα σημειώσουν μικρή άνοδο φτάνοντας τοπικά στη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο τους 23 – 25 βαθμούς.

Ηλιόλουστη θα είναι η Κυριακή του Πάσχα με μόνο λίγες μόνο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο, τον Κορινθιακό και το Μυρτώο Πέλαγος, ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και στα νοτιότερα τμήματα μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και θα πλησιάσουν και τους 26 βαθμούς.

[newsIt.gr]