Στη Δικαιοσύνη η πρώτη υπόθεση του σκανδάλου στο ΙΚΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα των διαρκών ελέγχων του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ αναφορικά με τα κυκλώματα που δρούσαν σε βάρος του Ιδρύματος και των ασφαλισμένων είναι πλέον γεγονός. Χθες αιφνιδιαστικά η διοίκηση του Ιδρύματος κατέθεσε στα Δικαστήρια Ηρακλείου αίτηση απαγόρευσης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αλλά και των μελών της, ως εταίρων που εμπλέκονται στην υπόθεση των ειδικών διατροφικών σκευασμάτων.


Το δικαστήριο θα αποφανθεί στις 28 Ιανουαρίου, όμως η διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε ταυτόχρονα και πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε νομική ή εταιρική μεταβολή εκποίησης ή μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της εν λόγω εταιρείας μέχρι κα του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, η αίτηση που κατατέθηκε ήταν αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής διασταυρωθέντων στοιχείων ελέγχου, όπου κατά την εξέταση 72 περιπτώσεων ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο ήδη διαπιστώθηκε ότι 32 εξ αυτών ήταν νεκροί και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούσαν να λαμβάνουν με την κομπίνα που είχε στηθεί ειδικά σκευάσματα διατροφής.
Με βάση αυτή την απόδειξη, ήδη η διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε το σφράγισμα των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή αυτού του ύψους είναι μόνο γι’ αυτές τις 32 ελεγμένες περιπτώσεις σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω με την ολοκλήρωση των ερευνών και των διαφόρων θεμάτων που έχουν προκύψει.

Η ΝΟΔΕ

«Τα πρωτοφανή σκάνδαλα στο χώρο της δημόσιας υγείας στο νομό μας, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε μια εποχή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας λανθασμένη οικονομική πολιτική, βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση.
Αν και περιμένουμε τα τελικά πορίσματα των αρμόδιων Αρχών, διοικητικών και δικαστικών, επισημαίνουμε ότι και στις δύο υποθέσεις που εντοπίστηκαν πρωταγωνιστούν υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ενώ υποτίθεται έδιναν αγώνες για το δημόσιο σύστημα υγείας, ήταν ενορχηστρωτές εξόφθαλμα παράνομων μηχανισμών, με στόχο τον πλουτισμό εις βάρος των πολιτών και εις βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Δηλώνουμε, δε, ότι η ΝΟΔΕ Ηρακλείου θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια κάθαρσης και πάταξης ανάλογων φαινομένων, από όπου και αν προέρχονται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

[neakriti.gr]