Όλγα Κεφαλογιάννη : Υπάρχει σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης;

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη συνεχιζόμενη απραξία της Κυβέρνησης ως προς την προώθηση των μεγάλων έργων αναβάθμισης, που απαιτούνται για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, κατέθεσε η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει ότι : « Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.»Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, αποτελεί στο μεγαλύτερο τμήμα του ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο δρόμο.
Διασχίζει το βόρειο τμήμα της Κρήτης συνδέοντας όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού από τη Σητεία Λασιθίου έως της Κίσσαμο Χανίων και χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες για τις μετακινήσεις τους.
Ένα χρόνο πριν, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ανακοίνωσε την ίδρυση της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μέσα από την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και την υλοποίηση των αναγκαίων μεγάλων έργων υποδομής.
Η εξαγγελία αυτή έμεινε στα χαρτιά και στα λόγια. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση υλοποίησης των Κυβερνητικών δεσμεύσεων.
Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης παραμένει το μοναδικός τμήμα του Εθνικού Οδικού δικτύου της Ελλάδας, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται συνολικά αν και αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο υποδομής, το οποίο έχει ανάγκη η Κρήτη.
Κατόπιν των παραπάνω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Τι ακριβώς συμβαίνει με την εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» ;
Υπάρχει σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης;»

[Sitiapress]