Κρητικός ο κωμικός της χρονιάς στο Hollywood

Γεννημένος το 1969 από πατέρα μετανάστη Κρητικό στην καταγωγή , που πήγε στην Αμερική 3 χρονών κι έγινε πωλητής πετρελαίου θέρμανσης (όχι αμέσως, αργότερα), ο Ζακ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους stand-up comedians της εποχής, έχει εμφανιστεί σε διάφορες κωμικές εκπομπές του καναλιού…

Comedy Central (και άλλων), και τώρα πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «The Hangover», μαζί με τον Εντ Χελμς και τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Διάβασε τη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικάνικο Esquire, και δες κι ένα βίντεο από μια stand up παράστασή του για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Είναι καλός. Πολύ καλός.

Ασχολείσαι με πολλά πράγματα, ξαφνικά
Δεν ξέρω πώς να τω πω χωρίς να ακούγομαι σα μαλάκας, αλλά φέτος θα βγουν επτά ταινίες μου. Η δουλειά είναι καινούριο πράγμα για μένα. Δεν μ’ αρέσει να μου λένε πού να πάω και τι να κάνω. Αυτό είναι το καλό με το stand-up: Είσαι αυτοαπασχολούμενος.

Τώρα ο κόσμος μπορεί να σε δει στο The Hangover
Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ταινία. Αυτές οι ταινίες, βέβαια, που είναι και τα μόνα μέρη όπου μπορώ να βρω δουλειά, είναι κάτι εντελώς αντίθετο απ’ αυτό που είμαι. Δεν πηγαίνω σε πάρτι. Συνηθίζω να πίνω μόνος μου στο αμάξι μου.

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του ξεκαρδιζόμαστε, ενώ η καταγωγή του μας κάνει περήφανους!

Ιδού 5 πράγματα που οφείλουμε να γνωρίζουμε για τον «δικό μας» Ζαχαρία Γαλιφιανάκη.

1. Η μητέρα του είναι Αμερικανίδα ενώ ο πατέρας του κατάγεται από την Κρήτη – εξού και το επώνυμο. Ο Zach είναι Xριστιανός Oρθόδοξος.

2. Για τη δημοσιότητα δηλώνει: «Είμαι 40 χρονών. Αν είχα αυτή την απήχηση στα 20 μου σίγουρα θα τα είχα “παίξει”. Αν και πιστεύω πως είμαι ακόμα ικανός να τα θαλασσώσω!»

3. Η σύντροφός του ονομάζεται Quinn Lundberg και ηγείται του φιλανθρωπικού οργανισμού «Growing Voices».

4. Σε ένα από τα stand ups του είχε δηλώσει πως, λόγω καταγωγής, το σώμα του εκκρίνει φέτα αντί για ιδρώτα. (Χαρές που θα κάνει η Quinn…)

5. Πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε με τον Bill Clinton. Όχι, δεν θα γίνει ο νέος Obama, απλά έκαναν μαζί γυρίσματα για το Hangover 2. Άραγε τι ρόλο θα υποδύεται ο πρώην πλανητάρχης;

[apodimoikrites.gr]