Ο επίμονος κ. Κυριάκος Μαμιδάκης

Ενα πολυ ενδιαφέρον άρθρο και επίκαιρο είδαμε χθες στο Capital.gr για τον κο Μαμιδάκη. Το μόνο που θα διαφωνήσουμε είναι ότι είναι κοντινοί συγγενείς εξ αγχιστείας και όχι μακρινοί με τον κο Μητσοτάκη…

Οι «μπαλωθιές» του κρητικού επιχειρηματία και οι σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Δεν έκρυψε ποτέ τη φιλική σχέση με το συντοπίτη -και μακρινό του συγγενή- πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όταν λοιπόν φτάνει στο σημείο να απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς έναν… Παπανδρέου, τότε αυτό λέει πολλά. Από τους επιχειρηματίες που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν, με έντονη προσωπικότητα, πολλούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, ο Κυριάκος Μαμιδάκης θεωρείται ο «Νέστορας» της αγοράς πετρελαιοειδών στην Ελλάδα.

Συγκαταλέγεται σε εκείνους που διέγνωσαν την κρίση από νωρίς και με τις κατάλληλες κινήσεις εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες, επεκτείνοντας την ισχύ της εταιρείας του. Με-σούσης της κρίσης, το 2008, η Jetoil εμφάνισε τζίρο άνω του 1,3 δισ., ενώ στο ίδιο διάστημα επέκτεινε το δίκτυό της στα 630 πρατήρια, εξαγοράζοντας από την Dracoil 60 σταθμούς και προσάρτησε μεγάλο μέρος του δικτύου της El Petrol που έβαλε λουκέτο. Σήμερα η εταιρεία του βρίσκεται στην 6η θέση από πλευράς μεριδίων στην Ελλάδα με τζίρο 1,3 δισ. και «τζιράρει» άλλα τόσα στα Βαλκάνια, γεγονός που του επιτρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετική «ματιά» την κορεσμένη ελληνική αγορά.

Ολόκληρο το άρθρο εδω