Επίθεση φοιτητών στο αυτοκίνητο του Καρόλου

Έκρυθμη η κατάσταση στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Μ. Βρετανίας, με φοιτητές να επιτίθενται κατά κυβερνητικών κτιρίων και κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του Καμίλα δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές, ενώ οι δύο τους μετέβαιναν σε θεατρική παράσταση στο κεντρικό Λονδίνο. Οι διαδηλωτές προπηλάκισαν και έκαναν χειρονομίες προς τον πρίγκιπα της Ουαλλίας και την Δούκισα του Κόρνγουωλ ενώ αρκετοί κλωτσούσαν τη λιμουζίνα και πεταξαν άσπρη μπογιά. Κατά την επίθεση έσπασε το τζάμι του παραθύρου πίσω από το οποίο βρισκόταν ο Κάρολος.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το αυτοκίνητο της Αυτού Μεγαλειότητος δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές καθ’ οδόν προς το London Palladium. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έπαθε το παραμικρό”, δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο έφτασε αργότερα με ασφάλεια στον προορισμό του.

Διαδηλωτές εξαγριωμένοι από το πρόγραμμα για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια επετέθησαν επισης εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Λονδίνο, πριν ξεκινήσει η αστυνομία την καταδίωξη τους. Διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μαύρες κουκούλες, έσπασαν το παράθυρο ενός κτιρίου κοντά στο κοινοβούλιο στο Ουέστμινστερ και ζωγράφισαν γκράφιτι στους τοίχους του κτιρίου, πριν κατορθώσει η αστυνομία να τους διασκορπίσει.

[youtube width=”550″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=21v0_fQ83TI&feature=player_embedded[/youtube]

Nooz/Καθημερινή/NewsIt