Πρόκληση : Το πάρκο έγινε…πάρκινγκ για το Jumbo!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πάρκινγκ που ετοίμασε για λογαριασμό του…Jumbo ο δήμος Ηρακλείου. Ο οποίος είχε μελετήσει στην θέση των κοινόχρηστων χώρων πάρκο, αλλά του βγήκε…χώρος στάθμευσης! Μια υπόθεση που από την αρχή ήταν σκανδαλώδης τελειώνει πάλι υπέρ του…πολυκαταστήματος.

Όπως αναφέρει η ‘Πατρίδα’ (Λίλιαν Δαφερμάκη) η εικόνα που εμφανίζει ο χώρος των 4.679,62 τ.μ. έξω από το Τζάμπο είναι αποκαρδιωτική και που ενώ απελευθερώθηκε με σκοπό να διαμορφωθεί σε πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής τελικά έγινε πάρκινγκ για τους πελάτες του πολυκαταστήματος. Οι πολίτες εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν δια της νομικής οδού, προκειμένου αφενός να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης, που προβλέπει τη διαμόρφωση ενός ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, και αφετέρου, να διερευνηθούν οι όποιας μορφής ευθύνες των αρμοδίων, για το πάρκιγκ το οποίο έχει κατασκευαστεί και το οποίο ζητούν εδώ και τώρα να καταστραφεί.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι από το γεγονός ότι ο Δήμος άφησε «στα χέρια» του πολυκαταστήματος τη διαμόρφωση ενός κοινόχρηστου χώρου, και επέτρεψε να τον διαμορφώσει με τρόπο ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα και όχι τις ανάγκες της πόλης. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι συνιστά οξύτατη πρόκληση και σε πολιτικό επίπεδο, το γεγονός ότι ο επίλογος του μεγαλύτερου πολεοδομικού σκανδάλου του Ηρακλείου γράφεται με τέτοιο τρόπο.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι εκτός της πρόκλησης που συνιστά η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου σε πάρκιγκ, εγείρονται κίνδυνοι και για τη δημόσια ασφάλεια, αφού ο τρόπος που έχει γίνει η όλη διαρρύθμιση του χώρου του πάρκιγκ, δημιουργεί προβλήματα, τόσο σε σχέση με την είσοδο και έξοδο των οχημάτων, αλλά και των πολιτών που θα κινούνται στις περιορισμένης έκτασης αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν, εκτός των άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή, έχει ευθύνες, επειδή, όταν παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τόσο ο Δήμαρχος κ. Κουράκης όσο και ο τότε αντιδήμαρχος κ. Κ.Μαμουλάκης δεσμεύτηκαν να επανεξεταστεί το όλο θέμα, με βάση συγκεκριμένες παρατηρήσεις που έγιναν. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, και έτσι προχώρησε ένας σχεδιασμός που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην περιοχή. Με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Κουμαντάκης τονίζει ότι το όλο θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

[cretalive.gr]