Forthnet: νέα «πακέτα» στο σήριαλ

Τον αστυνόμο Μπέκα θα χρειαστούμε σε λίγο προκειμένου να μάθουμε ποιος ή ποιοί πουλάνε και αγοράζουν μετοχές της Forthnet τις τελευταίες ημέρες.

Χρησιμοποιούμε πληθυντικό γιατί υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα να μην πουλά μόνο ένας μέτοχος αλλά περισσότεροι μετά τη μεταβίβαση ενός ακόμη πακέτου την Παρασκευή.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, το πακέτο ήταν της τάξεως του 9,1%, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.


Όμως, το πρόβλημα είναι ότι ακόμη δεν έχουμε μάθει όχι μόνο ποιός αγόρασε το πακέτο του 4,7% αλλά ούτε καν το ποιος πούλησε. Η πώληση του συγκεκριμένου πακέτου έγινε την περασμένη Τρίτη. Κανονικά, αν υπάρχει αλλαγή και κάποιος μέτοχος με άνω του 5% έκανε συναλλαγή έχει τρεις ημέρες περιθώριο για να την ανακοινώσει. Να ήταν τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής μέτοχοι με ποσοστό μικρότερο του 5% μοιάζει λίγο δύσκολο. Σε αυτή την περίπτωση, ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους πωλητές είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Αλλά και πάλι, μοιάζει δύσκολο ένα κρατικό ίδρυμα να αποφασίζει να πουλήσει σε τόσο χαμηλή τιμή, δεδομένου ότι το πακέτο του 4,7% άλλαξε χέρια στα 0,37 ευρώ ανά μετοχή.
Το έτερο πακέτο του 9,1% άλλαξε χέρια στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή, τιμή που επίσης είναι πολύ χαμηλή και γι’ αυτό τα ερωτηματικά έχουν πληθύνει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πουλά το fund των Ολλανδών δασκάλων, το οποίο, όμως, έχει μόλις το 9,93% της Forthnet. Κάτι που σημαίνει ότι πούλησε και κάποιος άλλος. Υπάρχει το έτερο ολλανδικό fund, το Aviva, όμως, αν πουλάνε και αυτοί τότε δεν ισχύουν τα σενάρια που θέλουν τους Ολλανδούς να ανταλάσσουν πακέτα. Οπότε και πάλι το ερώτημα παραμένει: ποιός είναι αυτός που αγοράζει;

[telecomnews.gr]