Πανηγυρική εκδήλωση του Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος” παρουσία Πετσάλνικου

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τη σύσταση του Ιδρύματος ‘Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’  θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Χαλέπα, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου. Ο ίδιος θα παραστεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενωσης με την Ελλάδα.


Σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται :
‘Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τότε που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο για τη σύσταση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Με τον ίδιο νόμο η Βουλή έθεσε υπό την αιγίδα της το Ίδρυμα και ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής είναι επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος και προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα Χανίων, η οποία περιλαμβάνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.
Το πρόγραμμα κατόπιν περιλαμβάνει εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., με την παρουσίαση του έργου που επιτελέσθηκε κατά τη τελευταία δεκαετία καθώς και τους στόχους του για τα προσεχή χρόνια. Την παρουσίαση θα κάνουν οι Νικόλαος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Ελένη Γαρδίκα – Κατσιαδάκη, διευθύντρια ΚΕΙΝΕ Ακαδημίας Αθηνών και επιστημονική σύμβουλος του Ιδρύματος, Αργυρώ Βατσάκη, ιστορικός και Χαρά Αποστολάκη, αρχειονόμος – βιβλιοθηκονόμος,  ενώ θα διαβαστεί και μήνυμα του προέδρου του Ιδρύματος για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του προέδρου της Βουλής. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Δήμος Χανίων’.