Το γιόρτασαν στο… Salzburg

Στο Abu Dhabi πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο μεγάλος τελικός της Formula 1, που ανέδειξε παγκόσμιο πρωταθλητή τον Sebastian Vettel με Red Bull. Ο Γερμανός, αν και αουτσάιντερ, δεν μπορούσε να πιστέψει τον άθλο που πέτυχε, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο μικρότερος σε ηλικία πιλότος του κορυφαίου θεσμού που κατακτά το πολυπόθητο τρόπαιο.

Μετά τον θρίαμβο, οι ηγετικές μορφές της πρωταθλήτριας κατασκευαστών Red Bull, ο Christian Horner, o Adrian Newey, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 Sebastian Vettel και ο νικητής έξι φετινών γκραν πρι, Mark Webber,  γνώρισαν την αποθέωση στο «Hangar-7» της Red Bull στο Salzburg. Στους εορτασμούς για το νταμπλ συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι, ενώ το επόμενο πρωί, δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο τις φετινές επιτυχίες της RBR, που περιελάμβαναν εννέα νίκες, τέσσερα 1-2, 15 pole positions και δύο παγκόσμιους τίτλους.

Τι δήλωσε ο Vettel
Από την πλευρά του, ο Vettel δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν ξεχωριστή εμπειρία για μένα και έζησα σπουδαίες στιγμές, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Είναι σπουδαίες στιγμές, τόσο για μένα όσο και για όλη την ομάδα. Ανυπομονώ για μερικές ημέρες χαλάρωσης, ώστε να μπορέσω κι εγώ να συνειδητοποιήσω τι στ’ αλήθεια έχει συμβεί. Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε την επιτυχία μας, αν και σύντομα θα αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι να υπερασπιστούμε και τους δύο τίτλους. Χωρίς την υποστήριξη που είχα στο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Red Bull, δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα ως παγκόσμιος πρωταθλητής».

[youtube width=”560″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=2KSbWcUbV6I&feature=player_embedded[/youtube]

[zougla.gr]