“Παράθυρο” από Λοβέρδο για το κάπνισμα

«Παράθυρο» στα μέτρα για το κάπνισμα άφησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Η ελληνική κοινωνία γελοιοποιείται με τον τρόπο εφαρμογής του νόμου. Τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται με κάποια λογική» τόνισε σε εκπροσώπους επιστημονικών εταιρειών.

Ο κ. Λοβέρδος έχει, άλλωστε, ανακοινώσει ότι θα αξιολογήσει τον νόμο μέσα στον Δεκέμβρη, χωρίς όμως να υπάρχουν υποχωρήσεις στο θέμα της απόλυτης απαγόρευσης στους δημόσιους χώρους. Όσον αφορά στους ιδιωτικούς χώρους, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται να επιτραπεί τελικά το κάπνισμα σε καφετέριες, καφενεία και μπαρ, αρκεί να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Για τα νυχτερινά κέντρα αναμένεται να ισχύσει ότι ισχύει, δηλαδή να επιτρέπεται το κάπνισμα, αρκεί ο χώρος να εξαερίζεται σωστά. Όσο για τα εστιατόρια, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση.

Η ΓΣΕΒΕΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) μιλούν για ζημία στις επιχειρήσεις τους, ενώ οι εστιάτορες έχουν βγάλει και πάλι τα τασάκια στα τραπέζια των καταστημάτων τους.

Cretalive