Γιοσάκης-Κεχαγιόγλου-Ηλία ένοχοι για το παραδικαστικό

Μετά από διάσκεψη που άγγιξε συνολικά τις 48 ημέρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα έκρινε  ένοχο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη για τα αδικήματα της συνέργιας σε κακουργηματική απάτη….

της φυγόδικης πρώην πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δικαστών…

ενώ το δικαστήριο τον αθώωσε για πάνω από 10 πράξεις που αρχικά αντιμετώπιζε.

Αναλυτικά το δικαστήριο έκρινε: ένοχο τον γνωστό δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε δυο υποθέσεις, ενώ απαλλάχτηκε για 18 άλλες πράξεις, ένοχη την πρώην Πρωτοδίκη Παναγιώτα Τσέβη, για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και παράβασης καθήκοντος, ένοχη την πρώην πρωτοδίκη Άννα Κοροβέση για παράβαση καθήκοντος, ένοχο τον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη, για ηθική αυτουργία στην αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης δικαστών, και σε παράβαση καθήκοντος, ένοχη τη φυγόδικη Αντωνία Ηλία για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τον Γιοσάκη, ενώ κατά πλειοψηφία αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον Κεχαγιόγλου. Ομόφωνα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρώτερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στις Πρωτοδίκες Τσέβη και Κοροβέση όπως και στον Εμμανουηλίδη.

Σημειώνεται ότι για την Αντωνία Ηλία η δικογραφία για τα κακουργήματα έχει διαχωριστεί. Παράλληλα έκρινε κατά πλειοψηφία αθώους τους κατηγορούμενους από τη κατηγορία της σύστασης συμμορίας που αντιμετώπιζαν κρίνοντας ότι από όλη την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν μεταξύ τους στη τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Η δίκη για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου του 2009.
Αυτή την ώρα, το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει για τις ποινές που θα «μοιράσει» στους κατηγορούμενους.