Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών «Μίλα μου γι αγάπη»

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης“, ώρα 20.30, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών θα παρουσίασει το έγο “Μίλα μου γι’ αγάπη

Η αγάπη είναι ένα θέμα που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κοινότυπο, η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών όμως έχει αντίθετη άποψη. Αντιμετωπίζει το θέμα όπως του αξίζει, η αγάπη είναι πάντα επίκαιρη και το σπουδαιότερο,  το άτομο, η κοινωνία, η ανθρωπότητα την έχουν απόλυτη ανάγκη. Επειδή όμως κουράζει άλλη μια έκθεση ιδεών, ας μιλήσει η τέχνη. Η τέχνη που μιλά για την αγάπη.

Η τέχνη βρίσκει στο σύμπαν την αγάπη να στροβιλίζεται ανάμεσα σε πλανήτες και γαλαξίες, να ενώνει τα σωματίδια του φυσικού κόσμου και να εξηγεί του λόγους της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Τη συναντά στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, μέσα στο λόγο του Πλάτωνα και επικοινωνεί μαζί της σε έναν ύμνο που θα αποτελέσει τον πυρήνα της αναζήτησής της. Μείζον δέ τούτων η Αγάπη καταλήγει ο απόστολος Παύλος και τα λόγια του ψιθυρίζουν οι μαθήτριες χορεύοντας. Γύρω από αυτά τα λόγια κινείται η πορεία προς την αλήθεια, προς την αποκάλυψη και την ανακάλυψη της αγάπης. Γιατί αγάπη είναι να ψάχνεις, να ακούς, να ονειρεύεσαι. Η αγάπη παίρνει άλλη μορφή όταν εκφράζεται από τους άντρες, άλλη όταν αναφέρεται στη μητέρα, άλλη όταν γίνεται ερωτική, άλλη όταν η ματιά του καθενός από εμάς τη συναντά.

Όλα ξεκίνησαν από αγάπη για το θέατρο, για τη συντροφιά μας, για το σχολείο. Η Τρίτη έγινε η αγαπημένη μας ημέρα, ο λόγος για να χαμογελάμε αντί να νιώθουμε πως μια κοπιαστική εβδομάδα ξεκινά. Αγάπη είναι 50 μαθητές να συναντιούνται χωρίς να τους αναγκάζει κανείς, χωρίς το φόβο της απουσίας ή του βαθμού. Αγάπη είναι να απαντάς έμπρακτα στις προκλήσεις του facebook, στα κοινωνικά προβλήματα και τη βία που γεννούν, αγάπη είναι να παίρνεις από το σχολείο σου δύναμη και να χαράζεις το δρόμο σου προς το καλό. Αγάπη είναι να δίνεις στο δάσκαλο την έμπνευση για να συνεχίσει. Αγάπη είναι όλα όσα λένε τα μάτια μας κάθε φορά που συναντιούνται μετά από όλα όσα ζήσαμε.