Αλλάζει η Πολεοδομία στα Χανιά

Απο ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε, με την έναρξη του Καλλικράτη απο 1.1.2011, η Πολεδομία του νέου Δήμου Χανίων για μία διετία θα εκδίδει τις οικοδομικές άδειες και θα λειτουργεί γιά όλα τα θέματα του πρώην Νομού και νύν Περιφερειακής ενότητας.

Λόγω της νέας αυτης κατάστασης θα πρέπει να μετεγκατασταθεί πάλι σε νέο χώρο αφου θα συνενωθούν κατα κάποιο τρόπο οι δύο υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα. Και λέμε πάλι, γιατί η υπηρεσία της Πολεοδομίας του Δήμου Χανίων μόλις που είχε μετεγκατασταθεί σε νοικιασμένο κτίριο, που στεγάζει και άλλες υπηρεσέις του Δήμου στην οδο Υψηλαντών.

Μέσα στη διετία αυτη θα οργανωθούν Πολεοδομικά γραφεία στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους όπως προβλέπει ο νόμος. Λόγω δε της σπουδαιότητας των περιοχών λόγω τουρισμού και real estate, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση και λειτουργία τους. Να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λακωνία, είναι απο δεκατίες αποκεντρωμένες οι πολεοδομίες, αφου στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν 4 Πολεοδομικά γραφεία.