Το “Ινστιτούτο υποτροπικών και ελαίας” σε έκθεση στην Αθήνα

Το Ιν στιτούτο  Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων συμμετείχε με επιτυχία στην έκθεση ‘ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010’ πού έ γινε στο εκθεσιακό κέντρο της Ανθούσας από 16-18 Απριλίου 2010. Στο περίπτερο του Ινστιτούτου παρουσιάσθηκαν οι δραστηριότητες και τα σημαντικότερα ερευνητικά αποτελέσματα για την ελιά και το ελαιόλαδο (συστήματα διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας, άρδευση, λίπανση. φυτοπροστασία, ποιότητα και οργανοληπτικά χαρακ τηριστικά του ελαιολάδου, διαχείριση αποβλήτων, κλπ).

Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Καρχιμάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο του Ινστιτούτου και ενημερώθηκε για τις δραστ ηριότητές του από τον Δ/ντή του Δρ. Κ. Χαρτζουλάκη.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Ινστιτούτου επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών (επιχειρηματίες, επιστήμονες, εμπορικοί ακόλουθοι, μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ελαιοκαλλιεργητές) και συζήτησαν τα προβλήματα της ελαιοκαλλιέργειας και ενημερώθηκαν για την συμβολή του Ινστιτούτου στην βελτίωσή της.

[Sadentrepese]