Πρόωρος τελικός στο Μιλάνο

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του ζευγαριού που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” της Μαδρίτης έχει ξεκινήσει και η ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει με μία τιτανομαχία στο “Σαν Σίρο”.

Η Ίντερ και η Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρώτη πράξη του ζευγαριού το βράδυ της Τρίτης (21:45-ΜΕGA) και η ποδοσφαιρική Ευρώπη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την κόντρα δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της “Γηραιάς Ηπείρου” με θέα το εισιτήριο για την ισπανική πρωτεύουσα.

 

Οι “νερατζούρι” φιλοδοξούν φέτος να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου καθώς η ευρωπαϊκή διάκριση αποτελεί τον μεγάλο τους στόχο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Έχοντας ήδη αποκλείσει την Τσέλσι πριν από δύο γύρους έδειξαν τα δόντια τους και πλέον θέλουν με “όπλο” την έδρα να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό όπου για τελευταία φορά είχαν δώσει το “παρών” το 1972.

Στην αντίπερα όχθη οι “μπλαουγκράνα” έχουν το δικό τους ισχυρό κίνητρο καθώς εκτός του ότι επιδιώκουν να πανηγυρίσουν τον τίτλο μέσα στο σπίτι της “αιωνίου” αντιπάλου τους, της Ρεάλ στην Μαδρίτη θα γίνουν και η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά από την Μίλαν που τα είχε καταφέρει πριν από 20χρόνια.

Η Ίντερ προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους για το πρωτάθλημα με την οποία παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος,με ένα βαθμό λιγότερο από την Ρόμα. Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ισοπαλία με την Εσπανιόλ(0-0) με την οποία διατηρήθηκε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, ωστόσο η διαφορά της από την Ρεάλ Μαδρίτης μειώθηκε στον ένα βαθμό.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ζοσέ Μουρίνιο για τους γηπεδούχους δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερ προβλήματα ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τους φιλοξενούμενους έχει να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία από το ταξίδι της ομάδας με πούλμαν στο Μιλάνο λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που έχει αναβάλλει πολλές αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη ενώ παράλληλα εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Ινιέστα.

Τις δύο ομάδες συνδέουν πολλά πρόσωπα. Η ανταλλαγή του Ετό με τον Ιμπραϊμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι, φέρνει τον Καμερουνέζο που πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα απέναντι στην πρώην ομάδα του, έχοντας ως στόχο να οδηγήσει την Ίντερ στην στέψη ενώ ο Σουηδός φορ φιλοδοξεί με τους “μπλαουγκράνα” να αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης, αποκλείοντας την πρώην ομάδα του.

Ο Ετό αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Μπαρτσελόνα και εκτός από τον τίτλο πέρυσι, είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2006. Ο Ιμπραϊμοβιτς από την άλλη πλευρά αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Ίντερ.

Παράλληλα την πρώην ομάδα του την Ίντερ, θα αντιμετωπίσει και ο Βραζιλιάνος, Μάξουελ που ήταν για τρεις σεζόν στους “νερατζούρι”(2006-2009). Ανάμεσα σε όλα αυτά και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει το δικό του παρελθόν καθώς ήταν βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα, αρχικά του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον και στην συνέχεια του Λουίς Φαν Γκάαλ στην τετραετή του παρουσία στην ομάδα της Βαρκελώνης(1996-2000).

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην φάση των ομίλων. Στις 16 Σεπτεμβρίου στο “Σαν Σίρο” δεν υπήρξε νικητής(0-0) ενώ στον δεύτερο αγώνα στο “Καμπ Νου” στις 24 Νοεμβρίου, η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 2-0 με γκολ των Πικέ και Πέδρο.

Παράλληλα οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στη δεύτερη φάση των ομίλων την σεζόν 2002-2003. Η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει με 3-0 στο “Καμπ Νου” ενώ στο δεύτερο παιχνίδι δεν αναδείχτηκε νικητής(0-0).

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενγκερένσα.

[sport24.gr]