Επίσκεψη Υπ. Δημάρχου Πλατανιά Στέλιου Γ. Νικηφοράκη στον ΟΑΔΥΚ

Δευτέρα, 25.10.2010

Ευρεία σύσκεψη στον ΟΑΔΥΚ με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που αντιμετώπισε σε εκτεταμένη έκταση ο νέος Δήμος Πλατανιά προκάλεσε ο υποψ. Δήμαρχος της περιοχής κ. Στέλιος Γ. Νικηφοράκης,

παρουσία του συνόλου των υπηρεσιακών παραγόντων και του Διευθυντή του Οργανισμού κ. Μάρκου Πατρελάκη.

Στη σύσκεψη αυτή, συμπερασματικά, προτάθηκαν και προκρίθηκαν οι παρακάτω λύσεις: άμεση εξαγορά από χρήματα που ήδη έχει εξασφαλίσει ο ΟΑΔΥΚ αδρανών γεωτρήσεων του κάμπου των Χανίων (Νεροκούρου, Τσικαλαριών, Μουρνιών και λοιπών) και έναρξη άμεσων εργασιών, ώστε αρχές της άνοιξης του 2011 το νερό να μπορεί να διοχετευθεί στο ήδη υπάρχον δίκτυο και να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον για το καλοκαίρι του 2011 το πρόβλημα της λειψυδρίας στα όρια του και καινούριου δήμου. Το συνολικό κόστος της όλης διαδικασίας είναι απολύτως προσιτό (35.000€ περίπου) οι δε εργασίες που απαιτούνται δεν ξεπερνούν το διάστημα των 5 μηνών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των παραγόντων του ΟΑΔΥΚ. Από τις προαναφερθείσες γεωτρήσεις αναμένεται να αντληθεί ποσότητα 2 εκατ. κυβικών υδάτων, που αντιστοιχεί επακριβώς στο έλλειμμα το οποίο καταγράφηκε φέτος.

Εξάλλου, χθες ο υποψ. Δήμαρχος Πλατανιά επισκέφτηκε χωριά του Δήμου Βουκολιών και συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Βουκολιών, ενώ παρουσίασε σε αδρές γραμμές το πρόγραμμα ου συνδυασμού του για το Δήμο Βουκολιών.